19 / 04 / 2024

NEAT Gotthard Base Tüneli bitti mi

NEAT Gotthard Base Tüneli bitti mi

İsviçre Alpleri’nin altından geçen 56 kilometre uzunluğundaki demiryolu tüneli tamamlandı. NEAT Gotthard Base Tüneli, geliş ve gidiş için birbirine paralel 9 metre çapında iki tünelden oluşuyor.

Base Denizcilik İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Base Denizcilik İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli ile  İbrahim Akbulut, Recep Şenkozat ve Tolga Bayram tarafından kuruldu.

Base Atelıer Mimarlık Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Base Atelıer Mimarlık Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli  ile Berk Ekmen, Derya Çiftnamlı tarafından  kuruldu.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...

Base Projects Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Base Projects Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Akif Öztürk ve Serap Bilgen Öztürk ortaklığında kuruldu.

Base Events Snaks Drinks Gıda Turizm İnşaat Organizasyon Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Base Events Snaks Drinks Gıda Turizm İnşaat Organizasyon Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Emine Üst ve Hacı Harun Birben tarafından kuruldu.

İsviçre’deki Gotthard Base Tüneli'nde seferler başladı!

İsviçre’de isviçre Alp Dağları’nın altından geçen 57 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun ve derin demiryolu tüneli Gotthard Base’de dün düzenli tren seferleri başladı.

Cihan Kamer: Huqqa-Base çatısında 5 marka sunacağız!

Yakın zamana kadar ciro ve kârlılıklarıyla iştah kabartan yemeiçme sektörü zor dönemeçte. Atasay Yönetim Kurulu Başkanı ve Huqqa’ların yaratıcısı Cihan Kamer, buna rağmen Huqqa- Base çatısının içinden daha ‘ucuz’ ürünler sunacakları 5 marka yaratacak.

Gotthard Tüneli para basmaya başladı!

Habertürk Köşe Yazarı Güntay Şimşek 4 Haziran'da açılışı gerçekleşen Gotthard Tüneli hakkında değerlendirmede bulundu. İşte, Güntay Şimşek'in yazısı...

Gotthard Base en tuhaf açılış töreni ile açıldı!

İsviçre'nin Alp Dağları'nın altından geçen ve Avrupa'nın kuzeyi ile güneyi arasındaki mesafeyi kısaltan dünyanın en büyük demiryolu tünelinin açılış töreninde yapılan gösteri akıllarda soru işaretleri yarattı.

Dünyanın en uzun tüneline Rönesans imzası!

Türk inşaat şirketi Rönesans’ın da yapımcıları arasında bulunduğu dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base tamamlandı. 57 kilometrelik tünel İsviçre, İtalya, Avusturya ve Almanya’yı birbirine bağlıyor.

Gotthard Base Tüneli açıldı!

İsviçre Alp Dağları'nın altından geçen, 57 kilometre uzunluğa ve 2 bin 300 metre derinliğe sahip dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base açıldı.

Gotthard Base Tüneli bugün açılıyor!

Rönesans İnşaat tarafından tamamlanan dünyanın en uzun ve en derin tüneli Gotthard Base bugün açılıyor. Zürih'ten Milano'ya gidişi 1 saat kısaltarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek olan tünelin maliyeti 16 milyar Avro.

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor!

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor. İsviçre’deki tünel Alp Dağları’nın altından kazıldı ve Avrupa’nın farklı ülkelerine İsviçre’den geçişi kolaylaştıracak proje kabul ediliyor.

NEAT Gotthard Base Tüneli bitti mi Haberi

NEAT Gotthard Base Tüneli bitti mi

İsviçre Alpleri’nin altından geçen 56 kilometre uzunluğundaki demiryolu tüneli tamamlandı.


Geliş ve gidiş için birbirine paralel 9 metre çapında iki tünelden oluşan NEAT Gotthard Base Tüneli, Gotthard Sıra Dağları’nın 2 bin 500 metre altından geçiyor. Zürih ile Milano arasını 2 saat 50 dakikaya indirecek tünelde 1 Ekim’de deneme seferleri başlayacak. Ticari tren seferleri ise 1 Haziran 2016’da start alacak. Tüneller her gün 200-250 tren seferine uygun olarak tasarlandı. 


İsviçre, 2 bin işçiyle 20 yılda tamamlanan tünel için toplam 10 milyar dolar harcadı. Tüneli kazma çalışmalarında bugüne kadar yaşanan kazalarda 8 işçi hayatını kaybetti. Toplam 20 milyon kamyon hafriyat ortaya çıktı. Bu hafriyatın döküldüğü alanda 9 Mısır piramidi boyutunda tepeler...