20 / 04 / 2024

Necla Özkaplan Yörüklü

Necla Özkaplan Yörüklü

Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Necla Özkaplan Yörüklü, kentin imar planlarında önceliğin konuta, ticarete ve yollara verildiğini, yeşil alanların ise 'cetvel artığı' olarak bırakıldığını söyledi.

Çiğ süt fiyatında büyük hayal kırıklığı! Sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Ulusal Süt Konseyi’nin 11.5 lira olarak açıkladığı çiğ süt fiyatı üreticiler tarafından tam bir hayal kırıklığı oldu. Üreticilerin süt fiyatlarından beklentisi ise farklıydı, sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Her kumaşa uygun ütüleme fonksiyonu ile kırışıklıklara son! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Fakir Buhar kazanlı ütü yenilenmiş güçlü  buhar teknolojisiyle her kumaşa uygun ütüleme işlemi görüyor. Kireçleme önleyici kart tuşu sayesinde ütünüzün ömrü uzun oluyor. Kıyafetlerdeki kırışıklıklarla savaşmanızda en büyük yardımcınız olacak ütü bir çok özelliğe sahiptir.

Hem kurutan hemde kırışıklık azaltan kurutma makinesi Profilo'da! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Kıyafetlerime zarar vermeyen bir kurutma makinesi olsun diyenler için Profilo, gelişmiş program özelliğine ve kırışıklık azaltma seçeneğine sahip olmasıyla ilgi odağı haline geliyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip Profilo kurutma makinesi çokça tercih ediliyor.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Kanal İstanbul tartışmaları en büyük hayal kırıklığımdır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı koltuğundaki 1 yılını değerlendirdi. İmamoğlu, en büyük hayal kırıklığının Kanal İstanbul çığırtkanlığı yapılması olduğunu söyledi... 

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Bursa Büyükbalıklı'ya meydan ve cami!

Bütünşehir sınırları içerisindeki tüm bölgelerin her türlü eksiğini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Büyükbalıklı'ya meydan ve cami kazandırıyor.

Pendik'teki riskli alan ilanına yürütmeyi durdurma kararı!

Danıştay Ondördüncü Dairesi , Pendik Batı Mahallesi’nin Sabri Taşkın Caddesi’nin batısında kalan, 10.000 kişinin yaşadığı, 465 yapını bulunduğu 54 hektar büyüklüğündeki alanın İmar Planı değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kadıköy rıhtım bölgesine Ulu Cami yapılacak!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun büyüklükte yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Uşak'ta yürüyüş yolları yenilendi!

Uşak Belediyesi, kentte sağlıklı yaşam adına büyük parklarda oluşturulan yürüyüş yollarını yeniden düzenledi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaşların rağbet ettiği büyük parklarda yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Karavana yeni rakip, yürüyen evler!

Kanada'da bir çift, tüm hava şartlarına dayanıklı, taşınabilir bir ev yaptı. The Leaf House isimli yürüyen ev, dünyayı gezmek isteyenlere örnek oluyor.

2002 yılında Tekstilkent hayal kırıklığı yaşatmış!

2002 yılında 300 milyon dolara inşası tamamlanan Tekstilkent, üyelerin ilgisizliği yüzünden büyük bir hayal kırıklığı yaşatmış. 487 bin metrekare alan üzerinde kurulu, 4 bin 244 işyerine sahip Tekstilkent'teki işyerleri boş kalmış.

Hasan Yörük: Hastane projesine karşı değiliz!

Hasan Yörük açıklık getirdi. Yörük, “Biz hastane projesine karşı çıkmadık. Bizden 140 bin metrekare olan inşaat alanının 280 bin metrekareye çıkarılması isteniyor. Bunun için de altyapı yetersiz” dedi.

Necla Özkaplan Yörüklü Haberi

Necla Özkaplan Yörüklü

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi ve Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü Necla Özkaplan Yörüklü tüm bu görevlerinin yanı sıra müzikten spora, halk oyunlarına ve sivil toplum kuruluşlarına dek pek çok sosyal etkinliğin içerisinde yer alıyor. 25 yıllık meslek yaşamında pek çok projeye imza atan, ödül alan ve bir de kitap yazan Yörüklü, peyzaj mimarlığını Bursa kamuoyunda daha fazla görünür kılan çalışmalara imza atıyor. Akademik odalara yönelik söyleşilerimizin ilkini peyzaj mimarlığını bir şekilde kent kamuoyuna hem taşımayı, hem de tanıtmayı başaran Necla Özkaplan Yörüklü ile gerçekleştirdik. Kentin öncü kadınları arasında yer alan Yörüklü ile yaptığımız söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz. 


SORUNLAR VE ÖNERİLER 

Bursa'nm TMMOB bileşeni Peyzaj Mimarlar Odası olarak en büyük sorunu nedir? 

Çarpık kentleşme, ulaşım, hava kirliliği, kent yoksulluğu...