28 / 03 / 2024

Nevşehir Kalesi

Nevşehir Kalesi

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bugüne kadar konutlar için başvuruda bulunmayan hak sahiplerine tanınan süre 31 Aralık 2015'te sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Kalesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Düşünülen projeler tamamlandığında Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı 6 milyon civarında gerçekleşebilecek, Nevşehir turizmin içerisinde etkin olan bir yer haline gelecek" dedi...

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüme sit alanı uyarısı!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etap plan taslağının sit sınırları dikkate alınarak düzeltilmesini istedi. Kurul karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir tahsilat bürosu hizmete girdi!

Nevşehir Belediyesi tarafından Kaldırım Mezarlığı^ndaki Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet kompleksi içerisinde tahsilat bürosunda vatandaşlar, Nevşehir Belediyesi' ne yönelik olarak tüm tahsilat işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Büroyu herkes kullanabiliyor

Nevşehir Kalesi'nin altından yeraltı kenti çıktı!

Nevşehir Kalesi'nin altında yapılan araştırmalar neticesinde kalenin altında 785 bin metrekarelik bir yeraltı şehri olduğu ortaya çıktı...

Nevşehir Kalesi çevresindeki 11 mahallede yıkım var!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 11 mahallede boşaltılan konutların yıkım çalışmaları sürüyor...

Kentsel dönüşüm, Kapadokya'da yeraltı şehrini ortaya çıkardı!

Türkiye'nin peribacaları ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya bölgesinde, dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri bulundu

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Nevşehir'de kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, konut ve arazi hak sahiplerine kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor.

Nevşehir'de 44 tarihi bina restore ediliyor!

Nevşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yürütülen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tescilli 44 tarihi bina restore ediliyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehrinde son durum!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde inceleme yapıldı.

TOKİ Nevşehir Kalesi kura çekilişi yarın!

Nevşehir'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki TOKİ 4. Etap bölgesinde yapımı tamamlanan 754 konuttan 80 konut için kuraya katılmak için 918 vatandaş başvuruda bulundu. Kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

11 mahalleyi içine alabilecek şekilde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm projesi uygulama çalışmalarında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

TOKİ Nevşehir Kentsel Dönüşüm Projesi 2018'de tamamlanacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 3 bin 773 modern konut ve diğer sosyal donatı alanlarıyla Mehmet Akif Ersoy mahallesi , gelişen ve büyüyen şehrin en gözde merkezi haline geldi..

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Nevşehir kalesi çalışmalarında bulunan yer altı şehri belediyeye devredilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Nevşehir Belediyesi ile yürüttüğü Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sırasında rastlanılan tarihi yer altı şehrinin bulunduğu alanı, belediyeye devretmeye hazırlanıyor.

Nevşehir Kalesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kuraları çekildi!

TOKİ ile Nevşehir Belediyesi işbirliğinde, Nevşehir Kalesi çevresinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, daha önce uzlaşma sağlanıp konutları yıkılan hak sahiplerinin yeni konutları kura çekimi ile belirlendi.

Nevşehir Kalesi Haberi

Nevşehir Kalesi

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bugüne kadar konutlar için başvuruda bulunmayan hak sahiplerine, bu haktan yararlanmaları için tanınan süre, 31 Aralık 2015 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona eriyor.


Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre , Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği halinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, ilk etapta 2600, sonrasında 419 hak sahibi için tüm sosyal donatıları ile birlikte yapılan yeni yaşam alanlarının hak sahiplerine daha önceden teslim edildiği belirtildi.


Yapılan açıklamada, halen 4. Etap olarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 754 hak sahibine yönelik olarak yapımı aralıksız devam eden yeni konutların tamamlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel...