24 / 04 / 2024

nevşehir kayseri turizm

nevşehir kayseri turizm

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, turizm konusunda Kayseri ve Nevşehir işbirliğinin sağlanması ve her iki ilin turizm imkanlarının entegre edilmesi için düzenlenen toplantıya katıldı. Düzgün turizm avantajlarının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret e

Nevşehir Ürgüp'e 230 odalı yeni otel geliyor!

Mustur Turizm tarafından Nevşehir’de inşa edilecek turizm konaklama tesisi projesi resmen başlıyor. 230 oda ve 466 yatak kapasitesinin olacağı proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

Ata GYO'nun Kayseri Talas ve Nevşehir Merkez'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu!

Ata GYO'nun Kayseri Talas ve Nevşehir Merkez'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı.

TOKİ'den Nevşehir'e ticari satış birimleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nevşehir Ürgüp Üçgüzeller Mevki Ticari Satış Birimleri, Turizm Danışma, Wc ve Mescit Üniteleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 10 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri YHT'nin tamamlanma süreci mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ata GYO Kocaeli, Kayseri ve Nevşehir'deki gayrimenkullerin değerlemesini yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli/Gebze, Kayseri/Talas ve Nevşehir ilindeki gayrimenkullere ilişkin değerleme raporlarını yayınladı...

Kayseri ve Nevşehir için acele kamulaştırma!

Kayseri ve Nevşehir'de yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Nevşehir Müze ve Konferans Salonu inşaatı 2017'de başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir'de kayadan oyma müze ve konferans salonu olarak projelendirilen ve 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacak olan alanda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bilgi aldı.

Nevşehir Belediyesi'nin hizmet binası satılıyor!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, Camicedit Mahallesi Kayseri Caddesi'nde bulunan hizmet binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın satış bedeli 36 milyon 14 bin 400 TL olarak belirlendi.

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılacak!

NEVŞEHİR İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu, Nevşehir'de ise Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi.

nevşehir kayseri turizm Haberi

nevşehir kayseri turizm

Vali Düzgün, Erciyes ve Kapadokya'yı ortak bir platformda buluşturmayı hedefleyen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelen turist profilinin ve turizm gelirlerinin geliştirilmesi için deniz turizminin yanında, kültür turizmi, kış turizmi ve diğer turizm dallarının daha etkin hale getirilmesi'gerektiğini belirtti. 


Kayseri'yi de içine alan Kapadokya bölgesinin turizm avantajlarının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Vali Düzgün, Erciyes'in kış turizmi ve Kapadokya kültür turizminin birbirine entegre edilmesinin sağlayacağı faydalara değinerek, "Dünyada her yıl 1 milyar insan dolaşıyor. Bunun 35 milyonu ülkemize geliyor. Biz bölge olarak bu pastadan daha fazla pay almalıyız"...