20 / 04 / 2024

Nevşehir Külliyesi

Nevşehir Külliyesi

Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilen Nevşehir Külliyesi 11 bin 500 kişinin ibadetini sağlayacak. Külliye, geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi de üstlenecek.

Nevşehir Külliyesi'nin inşaatında sona gelindi!

NEVŞEHİR’de gelecek yüzyıllara bırakılabilecek en önemli eser olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi, hayırseverlerin yakın ilgi ve destekleri ile yükselmeye devam ediyor.

Nevşehir Külliyesi çalışmalarında son durum!

Nevşehir'in en önemli eserler arasında ilk sırayı Nevşehir Külliyesi alacak. Şehrin sivil mimarisine uygun bir yapı içerisinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin derin izlerini taşıyacak Nevşehir Külliyesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Nevşehir Külliyesi 2016'da hizmete açılacak!

Nevşehir Belediyesi´nin , şehir kimliği ile örtüşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe taşınacak en önemli eserler arasında ilk sırayı alacak Nevşehir Külliyesi´nin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Nevşehir Külliyesi inşaatı başladı!

Nevşehir'in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

Nevşehir Külliye inşaatı ne zaman bitecek?

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin projelendirdiği Nevşehir Külliye inşaatında incelemelerde bulundu. Ünver, Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Nevşehir’de iki arsa satılacak! İhale tarihi 13 Aralık!

Nevşehir ili, Ürgüp ilçesinde iki adet arsa satışa çıktı. Arsaların fiyatı belli olurken, açık teklif usulüyle satılacak.

Nevşehir'deki kentsel dönüşüm projesindeki yıkım çalışmaları 8 ay sonrasına ertelendi!

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  20 Temmuz ve İbrahim Paşa Mahallelerinde planlanan yıkım işlemlerinin, bölge sakinlerinin kış aylarında mağdur olmamaları için Haziran ayına ertelendiğini belirtti.

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Nevşehir Ürgüp'te 5 taksitle satılık arsa fırsatı!

Nevşehir ili Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Duayeri Mahallesi, Şadikayası Taşlık mevkiinde yer alan arsayı satıyor. İşte fiyatı ve tüm detaylar...

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Nevşehir'de cami inşaatı için Diyanet Vakfı'na yarım milyon!

Sayıştay Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi’ne ilişkin tamamlanan Denetim Raporu ile belediyenin, bir vakfa “Nevşehir Külliyesi Camisi inşaatı” için 500 bin TL tahsil edildiği iddia edildi.

Nevşehir’deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de vatandaşları korkutan metruk binaların yıkım çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Nevşehir Kıratlıoğlu Mahallesi’ne dönüşüm müjdesi!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kıratlıoğlu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılı Mart ayında başlayacağını ve bölgenin Nevşehir’in en gözde merkezlerinden olacağını söyledi.

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni binasında sona gelindi!

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İnşaat Uygulama Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni binasında sona gelindi.

Nevşehir Külliyesi Haberi

Nevşehir Külliyesi

Nevşehir’de gelecek yüzyıllara bırakılabilecek en önemli eser olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi, hayırseverlerin yakın ilgi ve destekleri ile yükselmeye devam ediyor.


Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve belediye ile Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde yapımı devam eden Nevşehir Külliyesi, ihtişamlı yapısı ile adeta göz kamaştırıyor.


Nevşehir Külliyesinin cami yapısında, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki mimari özellikleri taşıyan bir şekilde 88 metre yüksekliğe sahip 4 minare ve her minarede 3 er adet şerefe bulunuyor. 50 metre yüksekliğe sahip ana kubbenin yanı sıra, çevresinde de 28 normal kubbe yer alıyor.


Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde 3 kattan oluşan ve açık ve kapalı mekânlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii, gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans...