28 / 03 / 2024

Nevşehir projeleri

Nevşehir projeleri

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Nevşehir'de butik otel sayısı artıyor!

Osmanlı, erken Cumhuriyet ve bölgede yaşayan Rum azınlığın 19. yüzyılda ortaya koyduğu tarihi yapılarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Kapadokya bölgesi, bu değerlerin butik otel olarak turizme kazandırılmasını sağlıyor.

Nevşehir projelerinde son durum!

İller Bankası Bölge Müdürlüğü 'nün ilimiz genelindeki yatırımlarından olan Hacıbektaş Kanalizasyon şebekesi çalışması tamamlandı. Nevşehir Mustafapaşa içme suyu projesi de tamamlanan çalışmalar arasında yer alıyor.

Nevşehir'de yeraltı şehri heyecanı sürüyor!

Ahmet Tok, Nevşehir merkezde yeni ortaya çıkarılan ve 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen yeraltı şehrinin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi bir park daha kazanıyor!

Hızlı bir yapılaşmanın ortaya konulduğu yaşam merkezlerinden biri haline gelen Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Nevşehir Belediyesi artan yeşil alan ihtiyacının karşılanması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Nevşehir Gülşehir'e biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!

Gülşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan, Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin tamamlanmasıyla ilçeye bağlı Oğulkaya, Hamzalı ve Emmiler köylerinin evsel atıkları arıtılarak deşarj edilecek.

Nevşehir'e güneş enerjisi santrali kuruluyor!

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaklaşık 70 bin metrekare alana 2,15 megavat gücünde güneş enerji santrali kuruluyor.Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin Murat Yıldız ve elektrik teknikeri Serdar Günay'dan proje hakkında bilgi aldı.

Nevşehir'de turistik yatak sayısı 20 bine yaklaştı!

Yabancı ilgisinin giderek artması, turizmcileri son zamanlarda bu tür konaklama tesisi yatırımlarına yönlendirdi. Göreme' de, Ürgüp'te, Uçhisar ve Ortahisar' da kimileri peri bacalarını pansiyon yapar.

Nevşehir'de iki köprüsü kavşak hazır!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehre yatırım yapacaklara her türlü imkanı sağladıklarını, tüccarlara ise büyük değer verdiklerini vurguladı. Ünver, 'Nevşehir'de iki köprüsü kavşak hazır' dedi...

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Nevşehir’in çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Nevşehir Belediyesi tarafından kısa sürede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projeleri ile şehrin çehresi değişecek.

Nevşehir'de TOKİ projeleri değerlendirildi!

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile şehir merkezindeki TOKİ yatırımlarına ilişkin görüşmede bulundu.

Nevşehir Merkez dönüşümünde mimari avan projeleri hazırlanacak!

Nevşehir'de uygulamaya konulacak ikinci büyük Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanması yönündeki süreç devam ediyor.

Nevşehir'e güneş enerjisi santrali kuruluyor!

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaklaşık 70 bin metrekare alana 2,15 megavat gücünde güneş enerji santrali kuruluyor.Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin Murat Yıldız ve elektrik teknikeri Serdar Günay'dan proje hakkında bilgi aldı.

TOKİ Başkanı, Kayseri ve Nevşehir'i ziyaret etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayseri ve Nevşehir’de İdarenin yürüttüğü uygulamaları yerinde inceledi. Turan, Kayseri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Nevşehir'deki yer altı müzesinde Bireyselin Anatomisi sergisi açıldı!

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, resim ve fotoğraf sergilerine de ev sahipliği yapan kayadan oyma özel yer altı Çömlek ve Seramik Müzesi’nde Hatice Abalı’nın “Bireyselin Anatomisi” isimli sergi açıldı.

Nevşehir Karayolları Şefliği alanı değerlendirilmeyi bekliyor!

Karayolları Şefliği alanı olarak kullanılan alan yeniden değerlendirilmeyi bekliyor. İl Merkezindeki bu değerli arazinin Nevşehir Belediyesi ya da TOKİ tarafından ne zaman, ne şekilde değerlendirileceği sorusu ise yanıt bulmuş değil.

İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor!

Aydınlatma sektörünün genç ve dinamik ismi Wone Lighting farklı çözüm olanakları ile kamuoyunun dikkatini ve meraklı bakışlarını üzerine çekmeye devam ediyor.İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor.

Nevşehir Uçhisar Kaya Otel 9 yıllık kiralama işi ihalesi 30 Ekim'de!

Nevşehir'de yer alan Uçhisar Kaya Otel, KDV hariç ayda 100 bin TL bedelle 9 yıllığına kiralanacak. Uçhisar Kaya Oteli kiralama işinin ihalesi 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak...

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir' in Uçhisar beldesinde başladı. Türk ve Alman Akademisyenler seminerde buluştu...

Nevşehir Yeni Hizmet Binası 2015'de tamamlanacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

Nevşehir projeleri Haberi

Nevşehir projeleri

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve TOKİ ile işbirliği içerisinde yürüttükleri 'Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi' çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin, Kapadokya bölgesinde geceleme sayısını arttıracağını söyledi. 


Başkan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde, Nevşehir Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile dünyanın en büyük yeraltı şehrinin temizlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. 


Nevşehir'in 11 mahallesini içine alan 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek temizleme çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin Türkiye'nin önde gelen Antik Parklarından biri olacağını ifade eden Ünver, ortaya çıkan devasa kültürel değerlerin ziyaret edilmesi ile birlikte bölgede yıllardan beri temel bir sorun haline gelen 1,8 gün olan turistlerin geceleme oranının da artacağını belirtti.


Yeni...