19 / 04 / 2024

newyork Khaleesi kulesi

newyork Khaleesi kulesi

ABD’nin ünlü mimarlık ofislerinden Mark Foster Gage, New York’un sıkıcı ve klasik olarak değerlendirdiği mevcut binalarından farklı bir formda yeni bir çizgiye imza attı.

Osmancık Saat Kulesi Meydanı'ndaki metruk bina yıkıldı!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, metruk yapının yıkılmadan önce mülk sahiplerinin onayının alındığını belirterek “Saat Kulesi Meydanında çökme aşamasına gelmiş metruk bir yapı ekiplerimiz tarafından yıkılmıştır" dedi

Antalya EXPO Kulesi'nin ana iskelesi tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya`nın sembol yapısı EXPO Kulesi`nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi dün gece son harcın konulmasıyla tamamlandı. Ana iskelenin tamamlanması, baklavayla kutlandı.

Trablus'taki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Lübnan'ın Trablus kentinde, Sultan 2. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen saat kulesinin restorasyon çalışmaları bitirildi. TİKA desteğiyle kentteki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

İncesu Belediyesi Saat Kulesi için referandum yaptı!

İncesu Belediyesi 2016 yılı yatırım projesinde yer alan ilçe merkezine saat kulesi yapımı için gerekli araştırmaları yaparak üç tane saat kulesi seçti.

Antalya Expo Kulesi 6 ayda tamamlanacak!

Expo 2016 Antalya organizasyonun simgesi Expo Kulesi toplam 6 ayda tamamlanacak.Expo 2016’nın sembol yapısı, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir teknoloji ile hayata geçirilecek.

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresindeki mülklerden kira toplanamıyor!

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresi gibi çok değerli yerlerde mülkleri bulunan Maliye, 5 kuruş kira toplayamıyor. Sayıştay raporlarına göre, toplanamayan kiraların miktarı 15 milyon lirayı geçiyor

Khaleesi kulesi New York’u sallayacak!

ABD’nin ünlü mimarlık ofislerinden Mark Foster Gage, New York’un sıkıcı ve klasik olarak değerlendirdiği mevcut binalarından farklı bir formda yeni bir çizgiye imza attı.

Ankara Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ne oldu?

Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ile ilgili üniversitelerden rapor beklendiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kulenin kent için herhangi bir faydasının olmayacağını belirtti.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışması başladı!

İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’ işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı'nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı.

Antalya Expo Kulesi tersten inşa ediliyor!

Antalya, G20'nin ardından şimdi de 2016'da yapılacak Expo'ya hazırlanıyor. Expo 2016 Antalya'nın simgesi olacak Expo Kulesi'nin inşaatı ise geçtiğimiz ay başladı.

Expo Kulesi ve Antalya Kongre Merkezi 6 ayda yapılacak!

Expo 2016 Antalya etkinliği kapsamında organizasyonun simge yapıları olan Expo Kulesi'ni ve Antalya Kongre Merkezi'ni Taca İnşaat hayata geçiriyor.

Tuzla Kulesi 3.5 milyon TL'ye yaptırılacak!

Tuzla Belediyesi Başkanlığı, Cami Mahallesi'nde yap-işlet-devret modeli ile Tuzla Kulesi projesi yaptıracak. 2 Ekim'de yayınlanan ihale ilanındaki projenin 30 yıllık işletme bedeli 3 milyon 555 bin TL olarak değiştirildi.

Tuzla Kulesi projesi 6.9 milyon TL'ye yaptırılacak!

Tuzla Belediyesi Başkanlığı, Cami Mahallesi'nde yap-işlet-devret modeli ile Tuzla Kulesi projesi yaptıracak. Projenin 30 yıllık toplam işletme bedeli 6 bin 975 bin TL olarak belirlendi.

newyork Khaleesi kulesi Haberi

newyork Khaleesi kulesi


Dünyada ve Türkiye’de popüler dizilerden biri olan ünlü Game of Thrones dizisinden esinlenen çizgilerle süslenen bina Manhattan’ın göbeğinde boy göstermeye hazırlanıyor. 

Gotik tarzda, yeni nesil çizgilerle tasarlanan bina 57. Cadde’de yer alacak ve Central Park manzarasıyla da şehrin en pahalı ev ve ofislerine ev sahipliği yapacak. 

102 katlı binanın bitirildiği taktirde New York’un en uzun gökdeleni olacağı belirtiliyor. 

Tasamının dış detaylarına bakıldığıda Game of Thrones dizisinin en ünlü karakterlerinden ejderhaların annesi “Khaleesi”den esinlenildiği ifade...