23 / 04 / 2024

NewYork Times

NewYork Times

Mimar Sinan'ı “Türkiye’nin değil, dünyanın ilk ‘Yıldız Mimarı’ olarak tanımlayan NYT, Mimar Sinan'a tam sayfa ayırıp eserlerini tanıttı

Andrew Ferren: Mimar Sinan'a dünyanın ilk yıldız mimari diyebilirsiniz!

Kültürlü Gezgin köşesinde rafine zevklere sahip turistler için seyahat önerileri sunan New York Times gazetesi, okuyucularına İstanbul’da Mimar Sinan’ın camilerini gezmelerini tavsiye etti

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Arz ve talep  dengesinde bozulmaların yaşanması ile gözler dolara çevrildi. Bu konuda Financial Times; ''Dolar güçlü görünebilir ama zayıflıkları artıyor'' diyerek, yatırımcıları hazır olmaları konusunda uyardı.

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

FT: Eurobond ihraç eden İmamoğlu'nun yatırım finansmanı için umudu küresel piyasalar!

Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ilk kez eurobond ihraç eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. FT, yabancı yatırımcıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u gelirden yoksun bırakabileceği şüphesini aktardı.

Nef'ten Beykoz ve Çekmeköy'e yeni proje!

Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, "İstanbul'da Çekmeköy ve Beykoz'da yeni projeler için çalışmalarımız devam ediyor. NewYork ve Almati, Kazakistan'da iki yeni projemiz 2020'nin ilk çeyreğinde satışa çıkacak" diye konuştu.

İngiliz hükümetinin kaos senaryosu basına sızdı!

Sunday Times gazetesi, İngiliz hükümetinin son bir ay içinde hazırladığı anlaşmasız Brexit senaryosuna göre, ülke petrol, gıda ve ilaç krizi ile karşı karşıya kalacak...

Royal Times Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Royal Times Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakehir'de 210 bin TL sermaye bedeli ile Awad Alsaeh, Eyad Malek ve Mohammad Altouki ortaklığıyla kuruldu.

Donald Trump'ın emlak şirketleri 1,17 milyar dolar zarar etmiş!

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın 1985-1994 yıllarında 1,17 milyar dolar zarara uğradığını iddia etti. Trump ise 1980'li ve 90'lı yıllarda, emlak işiyle uğraşan herkesin zarar kayıtlarının olduğunu savundu.

Nef Newyork projesi ne oldu?

Nef Newyork projesi ile ilgili bir açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Boyumuzun ölçüsünü aldık."dedi.

İstanbul Havalimanı için NYT'de tam sayfa ilan!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'da, bugün açılışı yapılan İstanbul Havalimanı için tam sayfa ilan yayımlandı...

NewYork Times Haberi

NewYork Times

Türkiye’de turistlere Sinan’ı anlatan tur rehberlerinin Sinan’a haksızlık yaptığını yazan NYT, haftasonu ekinde Andrew Ferren tarafından kaleme alındı.


Yazıda İstanbul’u ziyaret eden ve Mimar Sinan’ı tanımayan Batılı turistlere bilgi veren tur rehberlerinin, Mimar Sinan’ı aynı dönemlerde yaşayan İtalyan heykeltraş ve mimar Michelangelo ile karşılaştırdıklarını, oysa bu tür bir karşılaştırmanın aslında Mimar Sinan’a haksızlık olduğu vurgulandı. Mimar Sinan’ın, Belgrad’dan Mekke’ye kadar bugün hala ayakta olan ve hergün kullanılan yüzlerce eserinin bulunduğunu belirten gazete, “Sinan’a dünyanın ilk yıldız mimarı diyebilirsiniz” ifadesine de yer verdi.


Mimar Sinan’ın başta Süleymaniye, Selimiye, Mihrimah Sultan Camileri olmak üzere Edirne’deki ve İstanbul’daki ünlü mimari eserleriyle ilgili detaylı bilgiler ve fotoğrafların yer aldığı tam sayfalık yazıda, İstanbul’u ziyaret eden turistlerin İstanbul’da Mimar Sinan’ın camilerini turlara katılarak yakından tanıyabilecekleri de...