20 / 04 / 2024

Niğde deprem planı

Niğde deprem planı

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas, Kayseri ve Niğde bölgesinde tekrar deprem bekleniyor mu? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra artçı depremler olmaya devam etti. Büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra Sivas, Kayseri ve Niğde’de de peş peşe depremler oldu. Bu depremler vatandaşları korkuturken tekrar depremin olup olmayacağı ise merak ediliyor.

Ahmet Ercan'dan Niğde ve Konya depremleri açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Niğde'de depremde 17'si ağır 143 ev hasar gördü!

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Obruk köyünde 17'si ağır olmak üzere 143 evin hasar aldığını açıkladı.

TOKİ Niğde Altunhisar 5. Etap 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Niğde Altunhisar 5. Etap 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Niğde Altunhisar 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Niğde Altunhisar 5. Etap 2019 başvuru şartları neler? İşte TOKİ Niğde Altunhisar 5. Etap 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla...

Niğde Merkez Emlak Konutları kampanyalı ödeme planı!

2019 yılı Ekim ayında teslim edilmesi planlanan Niğde Merkez Emlak Konutları 349 daire ve 16 ticari birimden meydana geliyor. İşte Niğde Merkez Emlak Konutları kampanyalı ödeme planı...

Niğde Kayardı Kent Park projesi hayata geçiyor!

Niğde Belediye Meclisi’nin Mart Dönemi Toplantısı yapıldı. Toplantıda Şehir İmar Planı’yla ilgili 17 madde müzakere edilerek karara bağlandı.

Niğde Bor Şeker Fabrikası arazisinde imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Niğde'nin Bor ilçesi, Kemerhisar ve Bahçeli/Şeker mahallesinde bulunan Bor Şeker Fabrikası alanına ait arazilerde imar planı değişikliği yapıyor. İmar planı değişikliği Resmî Gazete’de yayınlandı.

2016 Niğde Emlak Konutları ödeme planı!

Toplam 349 adet daireden meydana gelen Niğde Emlak Konutları 7 blok şeklinde yükseliyor. Projede fiyatlar 328 bin TL'den başlıyor. 2016 Niğde Emlak Konutları ödeme planı...

Niğde Emlak Konut detaylı ödeme planı!

7 blokta 349 adet daireden meydana gelen Niğde Emlak Konutları'nda fiyatlar 328 bin TL'den başlayarak değişiyor. Niğde Emlak Konut detaylı ödeme planı haberimizde yer alıyor.

Niğde Kömürcü Köyü'nün nazım imar planı onaylandı!

Niğde İl Genel Meclisi 2016 yılı Eylül ayı Olağan toplantısı dördüncü birleşim gündemini görüşmek amacıyla dün İl Özel İdaresi İl Genel Meclis binası toplantı salonunda toplandı.

Niğde'de düğün salonları kiraya verilecek!

Şehir İmar Planı'ndaki tadilat, talep ve tekliflerin görüşüldüğü toplantıda Niğde Belediyesi'ne ait İlhanlı ve İnönü Mahallelerindeki düğün salonlarının 5 yıl süreyle kiraya verilmesi teklifi kabul edildi.

TCDD'nin Niğde Bor'daki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD'nin Niğde Bor'daki 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınladı.

Niğde Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Niğde Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı Belediye Meclisi Toplantısı'nda şehir imar planıyla ilgili İmar Komisyonu'nda görüşülen 10 konuda karara bağlandı.

Niğde deprem planı Haberi

Niğde deprem planı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri uyarınca T.C. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.'' diye konuştu.

Gürer, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından 18 Mart 2018 tarihinde, “Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası" yenilenmiştir.''

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- 2018 yılı “Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası”na göre Niğde ilinin yer aldığı deprem kuşağı derecesi nedir?

2- Niğde ilinde afet yönetimi kapsamında “Önleme ve Zarar Azaltma' ile ‘Hazırlık' konusunda yapılan çalışmalar var mıdır, varsa bu çalışmalar...