29 / 03 / 2024

Nihat Çiftçi

Nihat Çiftçi

Şanlıurfa'da, ülkede sadece 3 ilde bulunan çok katlı hanlardan birisi olan tarihi yapının, turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında restorasyonu tamamlandı.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi 1 yıl içinde tamamlanacak!

Başkan Çiftçi, ‘Eski Urfa’ olarak adlandırılan Haleplibahçe ve Tılfındır Mahallesi’nde bulunan ‘Kızılkoyun Projesi’ndeki alanlarda incelemede bulunarak, çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki kırsal bölgelerde ulaşım sorunları ortadan kaldırılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa kent genelinde yeni kavşak ve bulvarlarla ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırmanın yanı sıra aynı tempoyla kırsal bölgelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa genelinde yol çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen yeni yolları yerinde inceleyerek, "Büyükşehir olarak 6 yeni bulvarda hummalı bir çalışma sergiliyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da prestij caddesi çalışmaları incelendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Caddesinde sürdürülen prestij caddesi çalışmalarını yerinde inceleyerek, bölgedeki vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi.

Şanlıurfa Bozova'da yol yapım çalışmaları başladı!

Bozova'da gerçekleştirilen Halk buluşması kapsamında Yaslıcalı vatandaşların talepleri üzerine mahallede incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, kötü olan mahalle yollarının yapımı için çalışma başlattı.

Şanlıurfa'da kentin farklı noktalarındaki çalışmalar incelendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek "Büyükşehir Belediyesi olarak Gelişimi ve Dönüşümü gerçekleştiriyoruz" dedi.

Nihat Çiftçi: Şanlıurfa'yı yeniden inşa edeceğiz!

Dönüşüm başlattıklarını söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'yı yeniden inşa etme hedefleri doğrultusunda TOKİ ile 15 bin konutluk proje için anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Nihat Çiftçi: Şanlıurfa'da değişim ve dönüşümün başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlatmak üzere "Hizmet Değerlendirme Toplantısı"nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şanlıurfa'da Kızılkoyun projesi hayata geçirilecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tarihi Hanlar bölgesini ziyaret ederek, yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarını inceledi. Çiftçi, "Kızılkoyun projesi hayata geçiriyoruz" dedi.

Çiftçi ve yetiştiricilerden 7 bin 200 günde emeklilik talebi!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve yetiştiricilerin mesai kavramı olmaksızın çalışan ve üreten emekçiler olduğunu ifade ederek, bu kişilerin de 7 bin 200 günde emekli olabilmeye hak kazanmasını istedi.

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Nihat Çiftçi Karaköprü yatırımlarını değerlendirdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü'de bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Karaköprü Belediyesi'ne giden Başkan Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte 2016 yılında ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Nihat Çiftçi: Esnafın yer temin sorununu çözeceğiz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Buğday Pazarı ve Zahireciler Borsası esnafının yeni bir alana taşınması ile ilgili taleplerini dinleyerek sorunu çözeceklerini söyledi.

Nihat Çiftçi: Alt yapı sorunun tamamıyla bitireceğiz!

Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yatırımlar Şanlıurfa'yı günbegün ileriye taşımaktadır" dedi.

Nihat Çiftçi'den çevre yolu müjdesi!

Dev projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve Şanlıurfa çevre yolu ağını bir birine bağlayacak olan Kuzeybatı Çevre yolunun yapım müjdesini verdi.

Nihat Çiftçi Şanlıurfa yatırımlarını anlattı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa'da bulunan 13 ilçe de alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin plan ve programlar çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Nihat Çiftçi: Viranşehir'i yeniden inşa edeceğiz!

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen halk buluşmaları kapsamında Viranşehirlilerle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve Viranşehir'de gerçekleştirecekleri çalışmaları anlattı.

Nihat Çiftçi'den Prestij Caddesi açıklaması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Emniyet Caddesinde yürüttüğü Prestij Caddesi çalışması kapsamında bazı haberlerin medya kuruluşlarda yer almasıyla ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, açıklama yaptı.

Nihat Çiftçi: Şanlıurfa'yı yeniden inşa edeceğiz!

Dönüşüm başlattıklarını söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'yı yeniden inşa etme hedefleri doğrultusunda TOKİ ile 15 bin konutluk proje için anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Nihat Çiftçi: Şanlıurfa'da değişim ve dönüşümün başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlatmak üzere "Hizmet Değerlendirme Toplantısı"nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Nihat Çiftçi müteahhitlerle bir araya geldi!

Müteahhitlerle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek yapılacak olan çalışmalar ile ilgili yol haritası konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Nihat Çiftçi Sukay proje çalışmalarını inceledi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi projeyle ilgili yoğun bir çalışma başlattıklarını belirterek, "SUKAY'la Şanlıurfa'ya su sporlarını kazandıracağız" dedi.

Nihat Çiftçi Haberi

Nihat Çiftçi

Türkiye'de sadece İstanbul, Bursa ve Şanlıurfa'da bulunan çok katlı hanlardan birisi olan tarihi Barutçu Hanı, turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında restore edildi.


Klasik Osmanlı mimarisiyle 17. yüzyılda tarihi İpekyolu üzerinde inşa edilen Barutçu Hanı, dönemin önemli ticaret merkezlerinden Şanlıurfa'da tüccarlar tarafından kullanıldı.


Demirciler Pazarı'nın kuzeyinde yer alan üç katlı yapı, o dönemde Yahudi bir aile tarafından işletilmesi nedeniyle halk arasında "Yahudi Hanı", bir dönem de "Delilan Hanı" olarak anıldı.


Kurtuluş Savaşı döneminde cepheye gönderilen barut ve askeri malzemelerin burada tutulmasının ardından "Barutçu Hanı" ismi verilen dikdörtgen planlı yapı, avlu üzerine inşa edilen sıralı odalardan oluşuyor.


Alt katı kısmen, üst katı ise tamamen revaklarla çevrili, kesme taş ve ahşaplarla inşa edilen hanın giriş kısmında, ticarethane olarak kullanılan geniş dükkanlar bulunuyor. Üst katlarda ise daha dar...