26 / 04 / 2024

nihat zeybekci teşvik açıklamaları

nihat zeybekci teşvik açıklamaları

İzmir'de Yeni Asır Gazetesi'nin girişimiyle 24 Temmuz'da düzenlenecek teşvik zirvesinde İzmir iş dünyasıyla bir araya gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Nihat Zeybekci İzmir için hazırladığı projelerini tanıttı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "10 numara İzmir" adını verdiği seçim projelerini açıkladı. İşte Zeybekci'nin İzmir projeleri...

Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir için planladığı projelerini açıkladı. İşte Nihat Zeybekci'nin projeleri... 

Yatırım teşvik sistemi iyileştirilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik ve desteklerle ilgili bilgilendirme yaptı. Zeybekci, yatırım teşvik sisteminde ciddi iyileştirmeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Süper Teşvik Sistemi'nde yıl sonu hedefimiz 100 milyar TL!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sisteminde (Süper Teşvik) yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira." dedi.

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Nihat Zeybekci: Yatırımcının istediğini vereceğiz!

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu’nda yeni teşvik uygulamasına son şeklinin verileceğini söyledi.

2015 yılında 3 bin 35 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2015 yılının ilk 8 ayında 3.035 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini, düzenlenen belgelerinin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 61,6 milyar TL tutarında sabit yatırım tutarı öngördüğünü söyledi.

Nihat Zeybekci: Faizler ve kurla ilgili olumlu yansımalar göreceğiz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, erken seçimin alternatifler arasında görülmemesi gerektiğini belirterek, "Millet bunu demedi, millet AK Parti'ye 'Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, yüzde 41 oy veriyoruz ama uzlaş' dedi" ifadelerini kullandı.

Nihat Zeybekci: Araplarla 3. ülkelerde ortak yatırım yapabiliriz!

Kuveyt'te gerçekleştirilen Türkiye-Arap Birliği Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları İkinci Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Arap yatırımcıları Türkiye'ye davet etti.

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor. Peki, işkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Ev teşvik sisteminin şartları nelerdir?

27 Ocak 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını açıkladı. Peki, ev teşvik sisteminin şartları nelerdir?

nihat zeybekci teşvik açıklamaları Haberi

nihat zeybekci teşvik açıklamaları


İzmir'de Yeni Asır Gazetesi'nin girişimiyle 24 Temmuz'da düzenlenecek teşvik zirvesinde İzmir iş dünyasıyla bir araya gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber'de soruları yanıtlayan Zeybekci, ihracat taahhüdün de bulunanlarayönelik bir teşvik düzenlemesi gerçekleştireceklerini açıkladı. Zeybekci, 6 bölgede yatırımları teşvik edici düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. İhracat taahhütlerine yönelik de 5'inci bölge teşviği vereceklerini belirten Zeybekci, "Her kim Türkiye'de yatırım yapmak istiyorsa bize gelsin, biz bir yol bulamıyorsak, yol açmayı taahhüt ediyoruz" ifadelerini kullandı.


"Türkiye bir numara"

Zeybekci, Türkiye ekonomisinin her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi. Türkiye'nin birilerinin istediği gibi namerde muhtaç olmayacağını belirten Zeybekci, ihracatın beklentilerin üstünde arttığını kaydetti. Dört ay önce Türkiye ile ilgili büyüme rakamlarını aşağıya revize eden Standard & Poor's,...