29 / 03 / 2024

Nihat Zeybekçi

Nihat Zeybekçi

Afrika’nın önemli ticaret noktalarından Cibuti ile Türkiye arasındaki işbirliği artıyor. Cibuti tarafından 500 hektarlık bir arazi 99 yıllığına Türk yatırımcılara tahsis ediliyor. Yatırımcılara Cibuti tarafından vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak.

Nihat Zeybekçi: Bazı bankalar arka kapıdan faiz pazarlığı yapıyor!

Bakan Zeybekci, bazı bankaların müşterileriyle "Arka kapıdan faiz pazarlığı" yaptığını belirterek "Bunları biliyoruz. Faizleri çok üst seviyelere çıkararak, bankacılığa yakışmayan, tefeci mantığı ile insanların zayıf anlarında onların zafiyetlerinden faydalanıyorlar" dedi.

Yabancılara konut satışı döviz kazandırıcı hizmet değil!

Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılmasının gerçekçi olmayacağını dile getiren Zeybekci, “Turizm ve sağlık turizminde fatura kesilen kısmın ihracat sayılması yaklaşımı taşıyoruz.” dedi.

Alaattin Çakır'dan müteahhitlere müjde!

İMKON Genel Sekreteri Çakır'ın talebi üzerine çalışma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancıya mülk satışının ihracat kalemi sayılacağını bildirdi. Çakır "Bu gelişme, daralan sektöre nefes aldıracak" dedi.

Nihat Zeybekçi: Türkiye'nin her yerinde tünel yapılıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin her yerinde tünel yapıldığını söyleyerek, "Tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü ama artık 5 bin metrelik tüneller Türkiyemiz için sıradan tüneller haline dönüşüyor" dedi.

Denizli'de ayda 250 TL kira ile 25 bin konut yapılacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de vatandaşlara 250 TL kira ile 25 bin konut yapılacağını söyledi. İlk etapta konut verilecek vatandaşlar ise evli, çocuklu ve evi olmayanlar...

Nihat Zeybekçi'ye İdris Güllüce vekalet edecek!

Bugün Kazakistan Cumhuriyeti’ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce vekalet edecek.

İdris Güllüce Nihat Zeybekçi'ye vekalet edecek!

İdris Güllüce, bugün İran İslam Cumhuriyeti’ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığına vekalet edecek.

Nihat Zeybekci: Faiz artışı beklentileri ekonomiyi negatif etkileyecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.

Denizli'de 6 mahallenin altyapı projelerinin temeli atıldı!

Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 mahallede gerçekleştirilecek altyapı projesinin temel atma törenine katıldı. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nihat Zeybekçi: Türkiye konut pazarında artık bir marka!

Dünya lideri bir müteahhitlik sektörünün zamanının geldiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Yurtdışı projeleri finanse edecek bir Kalkınma Bankası modelinin hayata geçirilmesi düşüncesindeyim" dedi.

Irak, Türk firmalarına 30 milyar dolar altyapı yatırımı bütçesi ayırdı

Irak'ın altyapı yatırımları için 2015'te 30 milyar dolar bütçe ayırdığını söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Buradaki ihalelerde Türk firmalarının önemli bir yeri olur diye tahmin ediyoruz'' dedi.

Türkiye Afrika'nın altyapı projelerine imkan tanıyacak!

Afrika'daki büyükelçilik sayısını 39'a çıkaran ve de bölgeyle yakın ilişkiler kuran Türkiye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ziyareti ile altyapı projelerine imkan tanıyacak anlaşmalara imza attı.

Nihat Zeybekçi Kartepe Ekonomi Zirvesi'ni değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelerek Kartepe Ekonomi Zirvesi ve inşaat sektörünün UR-GE kapsamına alınması konularını görüşen Başkan Özdağ ile beraberindeki heyet Ankara'dan takvimle döndü.

Nihat Zeybekçi: Öncelik ve faiz yorumları ile fark olması doğal!

Bakan Zeybekci, Merkez Bankası'nın faiz politikası konusunda, " Maliye Bakanı'nın öncelik ve yorumlarıyla Ekonomi Bakanı'nın öncelik ve de yorumları arasında fark olması doğaldır " dedi.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Külliyesi'nde incelemeler yaptı.

Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi evleri yerinde inceledi.

Şanlıurfa Bozova Otogarı'nın projesi hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bozova Otogar ve İtfaiye İstasyonu projelerinin hazır olduğunu müjdeledi.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi tamamlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, inşaatı süren 11 Nisan Külliye'sindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Nihat Zeybekci kimdir?

Ekonomi Bakanı olarak hizmet veren Nihat Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Nihat Zeybekçi kimdir?

Şanlıurfa Büyükşehir hizmet binası açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi BELSAN Genel Müdürlüğü tarafından inşaatı tamamlanan hizmet binasının açılışı yaptı.

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Şanlıurfa Fuar Merkezi açıldı!

Şanlıurfa’da yıllardır büyük bir eksiklik olarak değerlendirilen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin önemle üzerinde durduğu Fuar Merkezi'nin açılışı yapıldı. 

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

Şanlıurfa Fuar Merkezi 11 Nisan'da açılacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği fuar merkezinin inşaatı hızla yükseliyor. Fuar alanında incelemeler yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Peygamberler şehrimiz Şanlıurfa'mız Allah'ın izni ile bölgenin bir numaralı şehri olacaktır" dedi.

Nihat Zeybekçi Haberi

Nihat Zeybekçi

Türkiye-Cibuti İş Forumu’nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Özel Ekonomik Bölgesi’nin 5 bin dönümlük bir alan olduğunu belirterek “Deniz kenarında. Bu alan da özel ekonomi bölgesinde kuralları Türkiye tarafından konulacak bir alan. Firmalarımızın depolama, stoklama, montaj ve teknik faaliyetlerini yapacakları bir alan olacak. Başlangıcını sivil toplum kuruluşları ve devlet eliyle yapacağız. Serbest Bölgeler Kanunu’na bir madde ekleyerek önemli bir adım attık” dedi.

SERBEST TİCARET YOLDA

Zeybekci, Türk işadamlarının gelecek planlarına Cibuti’yi almaları için geldiklerini belirterek, “Yakında bir daha geleceğiz. Projeyi net bir şekilde ortaya koyacağız. İş dünyası temsilcilerimizin burada köklü bir şekilde yer alması önemli. Cibuti’ye başka bir yaklaşımla geleceğiz geldik. Serbest Ticaret Anlaşması’nın çerçeve anlaşmasını imzaladık bir ay içerisinde görüşmelerin başlamasını kararını verdik. Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasının da bir...