26 / 04 / 2024

Nilüfer riskli bina yıkım

Nilüfer riskli bina yıkım

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgede bulunan kolonları çatlayan 5 katlı binanın boşaltılıp, yıkılması gerektiğini söyledi.

Nilüfer'de 12 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Bursa 10. İcra Dairesi, Bursa İli, Nilüfer İlçesi, Gümüştepe Mahallesi, 3789 Ada, 3 parsel sayılı 1.651,21 metrekare sahalı 4 katlı betonarme bina ve arsasını 12 milyon 79 bin 776 TL'ye icradan satıyor...

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Nilüfer'de kolonları çatlayan bina yıkılacak!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgede bulunan kolonları çatlayan 5 katlı binanın boşaltılıp, yıkılması gerektiğini söyledi.

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Nilüfer Ataevler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı. Gerçekleşen projede, 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi

Bursa Nilüfer'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel dönüşüm ile ilgili toplantı yapıldı. Yapılan projede 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

Bursa Nilüfer'de kentsel yenileme dönemi başlıyor!

Nilüfer Belediyesi, Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yaptı. Gerçekleşen projede, 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıy

Nilüfer'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nilüfer Belediyesi, kentin belirlenen bölgelerinde yapılması planlanan kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Ataevler Mahallesi sakinleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Nilüfer'de kentsel yenileme halka soruldu!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Nilüfer'de kentsel yenileme halka soruldu.

Bursa Nilüfer'de binaların yüzde 84'ü riskli!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Mustafa Bozbey: "Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16’sı güvenli, 84’ü risk taşımakta." dedi.

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşüm istiyor!

Riskli ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kentsel dönüşüm kanunu kapsamında sitelerini yıktırmak ve yeni bir proje yapılmasını isteyen Nilüfer Sitesi sakinleri İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız ile bir araya geldi.

Nilüfer Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm örnek proje olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirtti.

Nilüfer Sitesi kentsel dönüşüm uygulamasında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Sitesi sakinleriyle, sitenin bahçesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Altepe bu kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’de örnek bir proje olma özelliği taşıyor” dedi" dedi

Nilüfer riskli bina yıkım Haberi

Nilüfer riskli bina yıkım

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 11 Ekim'de giriş katındaki iki taşıyıcı kolonda çatlaklar oluştuktan sonra boşaltılan 5 katlı apartmanın yıkılmasına karar verildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Nilüfer ilçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konu ile ilgili açıklama yaptı. Bozbey, binanın çok riskli olduğunu ve çevreye zarar verilmeden en kısa sürede yıkılması gerektiğini söyledi.

Bozbey'in yağtığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dikkatle binayı inceledik. Etrafındaki yapılar da tedbir amaçlı boşaltıldı. 1996 yılında yapılmış bu binanın oturulamaz olduğunu gördük. Kolonların ve kirişlerin belli noktalarda patlamış olduğu görülüyor. Binanın bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu konuda raporlar hazırlandı. Yıkım kararı bir an önce alınacak ve yıkım işlemleri başlayacak. Aynı parselde iki bina daha var. Teknik inceleme ve karot testlerinden sonra bu binalarla ilgili de karar verilecek....