20 / 04 / 2024

nisan ayı konut satışları

nisan ayı konut satışları

Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,8 artarak 133 bin 58 oldu.

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!

TUİK 2021 Nisan ayı konut satışı verilerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Maliyet artışı, yüksek faiz ve döviz kuru satışları sınırlandırıyor'' diye konuştu.

İnşaat patronları Nisan ayı konut satışlarını değerlendirdi!

TÜİK, Nisan ayı konut satış rakamlarını az önce açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Nisan ayında 103 bin 87 olarak kaydedildi. 

Gayrimenkul sektörü bu sene şaha kalktı!

Vatan Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Meltem Kara bugünkü yazısında "Teşviklerin artmasının inşaat sektörüne etkilerini" kaleme aldı. İşte Meltem Kara'nın o yazısı;

4 ayda 440 bin kişi ev sahibi oldu!

TÜRKİYE genelinde nisanda 114 bin 446 kişi ev sahibi oldu. Geçen ay satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 11.2 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 7.6 artış gösterdi.

Konut satışları artacak mı?

Sektör temsilcileri, referandum sonrası Türkiye’deki istikrarın devam etmesinin sonucunda nisan ayı konut satışlarının artacağını düşünüyor.

Nisan ayında konut satışları yüzde 42.7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut Satış İstatistikleri verilerine göre, konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 artarak 119 bini geçti.

Konut satışları yüzde 6 düştü!

2014 yılının ilk çeyreğinde konut satışlarının 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 6 azalmasına karşın yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yılın ilk üç ayında yüzde 89.1 arttı.

Nisan ayında 37 bin 555 konut ilk kez satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen ay konut satışlarında İstanbul 17 bin 130 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,5) sahip oldu.

Nisan'da 83 bin 610 konut satıldı!

Nisan ayında geçtiğimiz aya göre konut satışları yüzde 4.6’lık azalmayla 83 bin 610’a geriledi. Yılın ilk 4 ayındaki düşüş ise yüzde 7.5’u buldu. Bunda siyasi gündemin sıcaklığı ve faizlerin seyri etkili oldu.

Türkiye genelinde nisanda 83 bin 610 konut satıldı!

Türkiye genelinde nisanda 83 bin 610 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 4.6 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı konut satış istatistiklerini açıkladı...

Gayrimenkul firmaları nisan ayının ilk yarısında konut satışlarını 2 kat arttırdı!

Ülke gündemdeki siyasi gerilim ve mevsimsel etki ile son aylarda durgun bir satış sezonu geçiren inşaat sektörü seçimlerin sona ermesi ile rahat bir nefes aldı. Firmalar, nisan ayının ilk yarısında konut satışlarını 2 kat arttırdı.

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları Nisan ayında yüzde 0,5 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere’de konut fiyatları bu senenin nisan ayında yüzde 0,5 artış gösterdi.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller merakla beklenen nisan ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini resmen yayımladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,4'lük artış gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 oranında düşüş gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı merakla beklenen yeni konut satışları rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında azaldı.

İstanbul'da Nisan ayında 19 bin 260 konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, Mayıs ayı Konut Satış Raporu'na göre; Nisan ayında İstanbul'da 19 bin 260 konut satıldı.

ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı!

Merakla beklenen ABD ikinci el konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan son rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı...

ABD'de konut başlangıçları Nisan ayında azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Nisan ayında düşüş gösterdi.

Nisan ayında birinci el konut satışları arttı!

TUİK tarafından 2021 yılı Nisan ayında 95 bin 863 adet konut satışı yapıldı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan'da 29 bin 212 adet konut da ilk defa el değiştirdi.

Karaman'da Nisan ayında 178 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satış istatistiklerini 12 Mayıs 2021 tarihinde saat 10:00'da resmen açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Karaman'da Nisan ayında 178 konut satıldı...

nisan ayı konut satışları Haberi

nisan ayı konut satışları

Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,8 artarak 133 bin 58 oldu. Konut satışlarında İstanbul, 26 bin 330 konut satışı ve yüzde 19,8 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 12 bin 195 konut satışı ve yüzde 9,2 pay ile Ankara, 8 bin 459 konut satışı ve yüzde 6,4 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 25'er konut ile Ardahan ve Hakkari, 47 konut ile Bayburt oldu.

Konut satışları Ocak-Nisan döneminde yüzde 26,2 arttı

Konut satışları Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 artışla 453 bin 121 olarak gerçekleşti.

İpotekli konut satışları 32 bin 30 olarak gerçekleşti

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın...