20 / 04 / 2024

Nişantaşı kaçak yapı

Nişantaşı kaçak yapı

Birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışması ‘kaçak yapı’ya takıldı.

Nişantaşı'nın göbeğinde kaçak yapı krizi!

Birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışması ‘kaçak yapı’ya takıldı.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Niğde'de kaçak yapılaşma nasıl önlenecek?

Niğde'de, köylerdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı.

Manisa'da kaçak yapıyla mücadele adımı atıldı!

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri yetkisine geçen ' kaçak yapıyla mücadele ' konusunda geçen uzun sürede hiçbir adım atılmaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi 'ni harekete geçirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden ilçelere kaçak yapı uyarısı!

MANİSA'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri yetkisine geçen kaçak yapıyla mücadele konusunda geçen sürede hiçbir adım atılmaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Nişantaşı kaçak yapı Haberi

Nişantaşı kaçak yapı

Nişantaşı'nda yer alan Abdi İpekçi Caddesi’nde bir süre önce hummalı bir yenileme çalışmaları başlatıldı. Cadde esnafının bir araya gelerek kurmuş oldukları dernek eli ile yenilenen caddedeki inşaat çalışması bir noktada tıkanıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre Vali Konağı Caddesi ile Abdi İpekçi Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan 'Fatima 1932 By Famuse' isimli iş yeri için Şişli Belediyesi şimdiye kadar üç karar aldı, üçü de jet hızı ile idare mahkemesinden döndü.

Belediye il olarak 13 Mayıs 2019 tarihinde bir karar aldı. Alınan Kararda, verilen izin gereği, yalnızca masa sandalye konulabilecek 30 metrekarelik yerin dört tarafı ve üstünün kapatıldığı belirtildi. Belediye, anılan yerin 3 gün içinde eski haline getirilmesini, aksi taktirde belediye ekipleri tarafındn kaldırılacağına ilişkin karar aldı. Bu karara karşı, iş yerinin bağlı olduğu...