26 / 04 / 2024

Nissibi Köprüsü trafiğe açıldımı

Nissibi Köprüsü trafiğe açıldımı

610 metre uzunluğundaki Türkiye'nin üçüncü en büyük asma köprüsü Nissibi, Nisan ayının sonunda trafiğine açılıyor. Köprü sayesinde Adıyaman - Diyarbakır yolu 60 kilometre kısalacak.

Nissibi Köprüsü'nün adı Recep Tayyip Erdoğan olacak!

Adıyaman'da Atatürk Barajı üzerine kurulan, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır'ı birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsü'nde iki hafta önce son segmentin yerleştirilmesinin ardından köprü yaya trafiğine açıldı. Köprüye "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" adı veril

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları 143 metre yüksekliğe ulaştı! 

Çanakkale Boğazı’nda yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 318'er metre olacak iki ayağın 15. blokları yerleştirilerek 143 metre yüksekliğe ulaşıldı. 1915 Çanakkale köprüsünün uzunluğu 3 bin 563 metre olacak...

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı tamamlanarak trafiğe açılan Aksu Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Ankara Talatpaşa Köprüsü yenileniyor!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Başkentray Projesi kapsamında, Talatpaşa (Cebeci) Köprüsü’nü yenileme çalışmaları nedeniyle Talatpaşa Bulvarı’nın bir bölümü, 25 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Ankara “U” dönüşü köprüsü açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı’nda yaptığı “U” dönüşü köprüsü trafiğe açıldı.

Kamyon sürücüleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde eylem yaptı!

Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü nakit gişeleri nedeniyle oluşan kuyruğa isyan eden ağır vasıta sürücüleri, otoyolu trafiğe kapattı.

Nissibi Köprüsü trafiğe açıldımı Haberi

Nissibi Köprüsü trafiğe açıldımı

Adıyamanlılar tarafından yıllardır özlemle teklenen Nissibi Köprüsü'ne giderek yapımı devanı eden bağlantı yolu ile son çalışmaları yerinde inceleyerek ilgili firma yetkilisinden bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, araç trafiğine hazır hale getirilen Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsünden ilk defa makam aracıyla Adıyaman tarafından Şanlıurfa tarafına geçiş yaptı. 



Nissibi Köprüsü nün bölge için büyük bir eser olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Nissibi Köprüsü çok uzun bir hikâye ama çok şükür mutlu sona ulaşıyoruz. 1992 yılında Atatürk Barajı nedeniyle kapanan Adıyaman-Şanlıuıfa arasındaki iki yaka ilk defa birleşti. 



Bir mühendislik harikası olarak en son teknoloji ile inşa edilen Nissibi Köprüsü. İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü nden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük eğik kablolu köprüsü olup, gergin kablo askılı çelik oıtotropik döşemesi ile Türkiye'de...