24 / 04 / 2024

Notre Dame restorasyon

Notre Dame restorasyon

Çıkan yangında büyük zarar gören Fransa'nın sembol yapı yapılarından Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşaa için savaş oyunu Assassin's Creed Unity'den yararlanılacak.

Notre Dame dijital kopyadan restore edilecek!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yanan Notre Dame Katedrali’ni 5 yılda yeniden inşa etme sözünü vermişti. Katedralin renovasyonunda 2010 yılında çıkarılmış dijital kopyası kullanılacak.

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı!

Fransa'nın başkenti Paris'te 15 Nisan 2019 tarihinde çıkan yangında zarar gören Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'ın inşaatı yeniden başladı! 

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'da 15 Nisan 2019'da yangın çıkmıştı. Bir süre sonra katedralin eski haline getirilmesi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Fakat koronavirüs sebebiyle inşaat çalışmalarına ara verilmek zorunda kalındı. Şimdi inşaat çalışmaları tekrar başladı...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' onarılmayı bekliyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce çıkan yangında ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali onarılmayı bekliyor.

Notre Dame yeniden ayağa kalkıyor!

Fransa’nın başkenti Paris’in simge yapıları arasındaki Notre Dame kilisesi için yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.

Notre Dame Katedrali için Türk mimar Sunay Erdem'den çarpıcı fikir!

Dünyaca ünlü mimar Sunay Erdem yanan Notre Dame çatısı için bir proje üretti. Erdem, ''Çatıyı bir kamusal alana çevirebiliriz. Paris'in için yeni bir bakış, buluşma noktası olur'' diye konuştu. 

Notre Dame Katedrali çökebilir!

Çıkan yangında bir bölümü yanan Notre Dame Katedrali'nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Sıcak hava nedeniyle tarihi yapı olumsuz etkilenerek çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Notre Dame aslına uygun restore edilecek!

Fransa Senatosu, yangında büyük zarar gören Notre Dame Katedrali'nin ‘orijinal haline sadık kalınarak’ restore edileceğini bildirdi. 

850 yıllık Notre Dame'ye havuzlu çatı önerisi!

Geçtiğimiz ay çıkan yangın sonrası önemli bir kısmı yanan ve tarihi kulesi çöken 850 yıllık Notre Dame Katedrali'e havuzlu çatı yapılması önerildi.

Bursa tarihi eserlerini tarama sistemiyle kayıt altına alıyor! 

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından sonra dünyanın gözü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki eserlere çevrildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi'de olası bir felakete karşı kentteki eserleri 4 yıldır lazer tarama cihazıyla modelliyor. 

'Yeşil Notre Dame' önerisi!

Nötre Dame Katedrali’nin restorasyon çalışmalarına hız verildi. Mimarlar ilk kez restorasyon projesine ilişkin önerilerini sunarken, bunların arasında en çok ahşap çatının yerine sera yapılsın teklifi oldu.

Assassin's Creed Unity Notre Dame Katedrali'ni yeniden yaratacak!

Çıkan yangında büyük zarar gören Fransa'nın sembol yapı yapılarından Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşaa için savaş oyunu Assassin's Creed Unity'den yararlanılacak.

Geçici Notre Dame Katedrali önerisi!

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan yangında küle dönen Notre-Dame Katedrali'nin papazı Patrick Chauvet, ilginç bir teklifte bulundu. Chauvet, Notre Dame’ın önüne ahşaptan geçici bir katedral yapılmasını istedi. 

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Notre Dame restorasyon Haberi

Notre Dame restorasyon

Fransa'nın başkenti Paris'in ikonik yapılarından Notre Dame Katedrali'nin alevlere teslim olmasının yankıları sürüyor. 850 yıllık geçmişe sahip katedralin yeniden inşası için yapılan bağışlar bir milyar dolara ulaştı. Gerekli kaynağın oluşturulması için kısa sürede hatırı sayılır miktarda para toplanırken, tarihi yapının aslına uygun yapılması için ilginç bir öneri sunuldu.

Güneş Gazetesi'nin haberine göre; on sekizinci yüzyılda Fransız Devrimi döneminde geçen Assassin's Creed Unity isimli oyununda gerçeğine bire bir uyarlanan katedralin mimarisinden yararlanılması önerildi. Sosyal medya kullanıcıları popüler oyunun, katedralin inşasına katkıda bulunacağını savundu. Oyun üreticisi Ubisoft tarafından 14 ayda geliştirilen oyunda, Nötre Dame'ı bilgisayar ortamına aslına uygun şekilde aktarabilmek için toplam 5 bin saat mesai harcadı.