25 / 04 / 2024

nüfus

nüfus

Linkedin'den kaleme aldığı "Uzaktan çalışma modeli fırsat olabilir mi?" başlıklı yazısında Ali Haydar Bozkurt, bu uygulamanın İstanbul'u her anlamda rahatlatacağını savundu. Şirketlerin çalışanlarının başka şehirlerden çalışması için teşvik paketleri çıkarması gerektiğini de dile getiren Bozkurt, ya

Murat Atay: Nüfusla birlikte konut talebide arttı!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Nüfus ve gelir seviyesi artıyor. Bu da konut talebinde artış anlamına geliyor" dedi. Atay, Türk halkının hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Yaşlı nüfus 2023'te yaklaşık 3 milyon artacak!

Türkiye Aile Sağlığı, Eğitimi ve Planlaması Derneği Başkanı Prof. Dr. Şatıroğlu "2012 yılında yaşlı nüfus olarak tabir edilen 65 yaş ve üzerindeki nüfus 5,7 milyon kişi, bunların toplam nüfusa oranı yüzde 7,5" dedi.

Büyükşehir statüsü kazanan illerde 11 milyon kişi kentli oldu!

Büyükşehir statüsü kazanan 14 ildeki köylerin merkeze veya ilçelere bağlanması sonucu, 2012'de 17 milyonun üzerindeki belde ve köy nüfusu, 2013'te 6 milyon 653 bine kadar gerileyerek yüzde 61 azaldı

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı yüzde kaç?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022'de toplam nüfusun yüzde 49,9'unu kadınlar, yüzde 50,1'ini ise erkekler oluşturdu. Peki bu denge tapulara yansıdı mı? 

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

Pasaport harçlarının akıbeti belli oldu! Zam farkı alınacak mı? Soylu açıkladı!

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak son dakika müjdesi! Şimdi hemen T.C Kimlik kartıyla gidip alın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların üzerindeki yükü yeniden hafifletmek için adımlar attı. Bakanlık, vatandaşlara ulaşım konusunda yardım edecek. Başvuru için ise nüfus cüzdanı yeterli.

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

nüfus Haberi

nüfus

"Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesi olan, ekonomik yoğunluğun ağırlıklı olarak İstanbul’da toplanması nedeniyle, yaklaşık 20 milyona dayanan nüfusu ile artık İstanbul’un bu sorunu kaldıramadığı ortadadır. Sağlıklı bir eko-coğrafya için, Anadolu’da en az beş altı adet “İstanbul” yaratılmasına ihtiyaç olduğu görülüyor. Acaba, birçok firmada başlatılan uzaktan çalışma sistemi bu anlamda bir katkı sağlar mı?

Tamamen uzaktan çalışma ile yönetilebilecek konumlarda çalışanların, Anadolu’nun farklı şehirlerinden çalışabilmesi teşvik edilse, İstanbul’un keşmekeşinden ayrılmayı hayal edenlere bir çözüm olur mu? Örneğin;

Zaman içerisinde ortalama 1 milyon beyaz yakalı bu modele geçse ve yaşamak istedikleri başka şehirlere taşınsa, aileleriyle birlikte ortalama 3-4 milyon kişilik bir nüfus eksilmesi söz konusu olabilecektir. Bu durumun bir yandan İstanbul’u her konuda rahatlatacağını, yandan bu kişilerin İstanbul’da elde ettikleri gelirle Anadolu’da nispeten...