18 / 04 / 2024

nurhakta üniversite varmı

nurhakta üniversite varmı

Kahramanmaraş’ ın Nurhak ilçesinde, 2 yıllık yüksekokul için çalışmalara başlayan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, KSÜ Elbistan Meslek Yüksek Okulu’ ndan aldığı destekle amacına ulaştı...

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Üniversite öğrencileri de kripto para furyasına katıldı!

Kripto para yatırımları Türkiye genelinde artmaya devam ediyor. Öyle ki üniversite öğrencileri de bu kripto yatırımcıları arasında yer alıyor. 

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

İstanbul’da üniversite kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin barınma telaşı başladı. Bazı aileler kayıttan vazgeçmeyi bile düşünür halde. Herkes fiyatlardaki fahiş artışlardan şikayet ediyor.

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

İdlib'de üniversite hastanesi açıldı!

İdlib'te tıp ve eczacılık fakültesi öğrencilerine eğitim vermek üzere üniversite hastanesi hizmete açıldı.

Üniversite kentlerindeki esnaftan kira yardımı talebi!

Üniversite şehirlerindeki ticaret veya ticaret-sanayi odası başkanı, zora düşen hizmet sektörüne ve esnafına başta kira yardımı olmak üzere destek verilmesini istiyor...

Üniversite içi işletmelerin kira sorunu çözüldü!

Türkiye genelindeki 9 bin üniversite içi kantin işletmecisinin koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığı kira sıkıntısı, Ankara Ticaret Odasının (ATO) girişimleriyle çözüme kavuşturuldu.

Üniversite öğrencilerinin ev sorunu çözülüyor!

Farklı şehirlerden üniversite okumak için geldikleri İstanbul’da başta ev, mobilya, arkadaş bulma gibi çeşitli sıkıntılar yaşayan öğrenciler, akranlarının yaşamını kolaylaştıracak ‘Student’s Home’ adlı web sitesi ve aplikasyonunu hayata geçirdi.

Kirada oturan üniversite öğrencileri çözüm bekliyor!

Koronavirüs sürecinde özellikle kirada oturan üniversite öğrencileri için çözüm üretilmediğini savunan Emek Gençliği İzmir İl Yöneticisi ve Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Emre Gökmen, kiraların üniversitelilerden faizli istendiğini söyledi.

TOKİ Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale düzenliyor!

Batman Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale!

Batman İli, Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

nurhakta üniversite varmı Haberi

nurhakta üniversite varmı


Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, 2 yıllık yüksekokul için çalışmalara başlayan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Elbistan Meslek Yüksek Okulu’ndan aldığı destekle amacına ulaştı. Elbistan Meslek Yüksek Okulu yöneticilerini makamında ağırlayan Akkuş, “Gerekirse eğitim için makam odamı bağışlarım” dedi.


Nurhak’ta 2 yıllık yüksekokul talebine, YÖK’ten olumlu yanıt gelmeyince Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) devreye girmesiyle muhasebe ve bilgisayar bölümlerinin açılmasına karar verildi.


Eğitim için gerekli donanım ve barınma noktaları için Nurhak’ta incelemelerde bulunan MYO heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Akkuş ve İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç’ı ziyaret etti.


Belediye Başkanlığı’nda ziyaret sırasında konuşan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, öğrencilerin barınması için gerekirse makam odasını verebileceğini bildirdi. Akkuş, “Seçim süresinde yoğun bir dönemden geçtik. Nurhak halkına bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle...