24 / 04 / 2024

nuşin oral

nuşin oral

Türkiye'de sayıları iki yılda 133'ten 199'a çıkan alışveriş merkezlerinde kiralar düşüyor.

Perakende 2009'da soluklanacak

Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerinden perakende, 2008 yılında metrekarede yüzde 17, ciroda ise yüzde 8-9 civarında büyüme gösterdi ancak bu rakamlar, hem geçen yılın hem de beklenenin altında kaldı.

Nuşin Oral: 'AVM'lerde çok fazla kapanma olmaz'

Küresel kriz ve yüksek kiralar karşısında zor günler geçiren 'alışveriş merkezleri'nde (AVM) çok fazla kapanma olmayacak.

Addresistanbul'da markalar yenilendi!

Şişli'de açılan Addresistanbul, uzunca bir süre beklediği performansı yakalayamamıştı

AVM'lerin ziyaretçi sayısı artıyor!

Krizin etkisiyle müşteri kaybetmemek için indirim üzerine indirim yapan perakende sektörü, son dönemdeki canlanma ve ciro artışına rağmen karların erimesinden kurtulamadı.

Perakende güneşi ödülleri belli oldu!

Perakende Güneşi Ödülleri Balosu'nda emeğiyle, yüreğiyle, başarısıyla sektörü aydınlatanlar ödüllendirildi

En beğenilen perakende kuruluşu İstikbal ve McDonald's!

Perakende Güneşi Ödülleri 2009, 12 ayrı dalda sahiplerini buldu. Önceki gece düzenlenen ödül törenine 600'e yakın davetli katıldı

AMPD İstişare Kurulu Sapphire'de toplandı!

AMPD, sektörün 2010 politikalarını belirlemek ve stratejik planlama yapmak için geçtiğimiz cumartesi günü Sapphire'de toplandı

Türkiye AVM sektörüne umutlu bakıyor

Perakende sektörü geçmiş yıllardaki kriz deneyimlerini kullananarak 2010'a daha umutlu bakacak

AVM'leri enerji bonusu kurtarır

AMPD Başkanı Oral, enerjide yüzde 20'lik indirim bonusunun kendilerine de verilmesiyle 300 milyon $ tasarruf yapılabileceğini söyledi

AVM'ler "birlik" oluyor

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD) dün yapılan genel kurulunda yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane oldu.

Perakendede indirimlere rağmen düşüş sürdü

Ocakta bir önceki aya göre yüzde 15 gerileyen perakende ciroları şubatta da yüzde 5 düştü.

Nuşin Oral, gayrimenkul sektörüne girdi!

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Nuşin Oral, Traklar Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Gıda Tarım ve Teknoloji A.şž."yi hayata geçirdi

Markalardan AVM'lerin kirada yüzde 100 artış talebine isyan

Yeni açılan alışveriş merkezlerindeki (AVM) uçuk kiralar mevcut alışveriş merkezlerinin de yenilenecek kira kontratlarında yüzde 100'ün üzerinde artış talep etmesine neden oldu. Bunun üzerine Tescilli Markalar Derneği ile Birleşmiş Markalar Derneği alışve

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

İnşaat sektörü 6 aydır pozitif seyrine devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay kamuoyuyla paylaşılan inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ekim Ayı Raporu’nu yayımladı.

BİM'de Oral-B Şarjlı Diş Fırçası 599 TL, Jenny Willy Aylık Paketler 219 TL! BİM online 31 Ekim 2023 kataloğu

BİM'in 31 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünleri yayımlandı. Paylşaılan katalogda, Oral-B Şarjlı Diş Fırçası 599 TL, Jenny Willy Aylık Paketler 219 TL'ye satışa sunuldu. İşte 31 Ekim 2023 aktüel ürünler kataloğu...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat sektörüne güven yükselişte!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay heyecanla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Mayıs Ayı Raporu’nu açıkladı.

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

İnşaat sektörünün sürdürülebilir büyümeye ihtiyacı var!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya çıkaran “Hazır Beton Endeksi” 2021 Mart Ayı Raporu'nu yayınladı. 

İnşaat sektöründe güven endeksi yükseliş trendini koruyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya çıkaran “Hazır Beton Endeksi” 2021 Şubat Ayı Raporu'nu yayınladı. 

İnşaat sektöründe güven endeksi yükseldi!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya çıkaran “Hazır Beton Endeksi” 2021 Ocak Ayı Raporu’nu yayınladı.

nuşin oral Haberi

nuşin oral

Türkiye'de sayıları iki yılda 133'ten 199'a çıkan alışveriş merkezlerinde ekonomik durgunluğun da etkisiyle hedeflenen cirolarının gerçekleşmemesi, marka sahiplerini harekete geçirdi. Aralarında Abdullah Kiğılı, Melih Çelet, Ali Murat Kızıltaş, Yalçın Ayaydın, Vahap Küçük ve Ümit Zaim'in de olduğu marka sahipleri, Türkiye genelinde bazı alışveriş merkezlerinin yönetimleriyle bire bir görüşmelere başladı. Alışveriş merkezlerinden kira oranlarını gözden geçirmelerini ve satışları artıracak aktiviteler geliştirmelerini talep etmeye başlayan Kiğılı'nın liderlik ettiği ekip, geçen pazartesi ilk olarak Ankara'daki Panora, Cepa ve Antares alışveriş merkezleri ile görüştü. İstinye Park, Panora ve Koru Park alışveriş merkezleri ise talep gelmeden harekete geçerek kiraları yüzde 20-25 oranında düşürdü. İpekyol ve Mackha markalarının sahibi Yalçın Ayaydın, artık önlerine gelen her projeyi imzalamadıklarını belirterek, "Bundan sonra da kesinlikle rantabl olmayan projeye...