25 / 04 / 2024

ocak ayı konut satış verileri

ocak ayı konut satış verileri

TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı konut satış rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 artarak 97 bin 019 olarak kaydedildi. 

Konutta Mart-Haziran dönemi beklenti yüksek!

İnşaat sektörü temsilcileri geçen yılın son 3 ayında konut satışlarındaki sıkıntının bu yılın Mart-Haziran dönemindeki satışlar ile telafi edileceğini söylüyorlar. 

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu! Ocak ayı kira zammı ne kadar?

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu. Ocak ayı kira artış oranı için gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarındaydı. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz aylarda alınan kararla, kira artış oranı zammı ile ilgili önemli bir karar alınmıştı. İşte Ocak 2023 iş yeri ve konut kira

2022 Ocak ayında konut satışı yüzde 25,1 oranında arttı!

Ocak ayı konut satışları 2021 yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 yükseldi. EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı TÜİK'in paylaşmış olduğu verileri değerlendirdi.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?

İngiltere'de konut fiyatları 2022 Ocak ayında yüzde 11,2 arttı!

İngiltere'nin konut alanında önemli bir kurumu olan Nationwide Building Society'nin Konut Fiyat Endeksi Raporu verileri yayımlandı. Yayınlanan rapora göre konut fiyat artışı 2022 Ocak ayında yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ocak ayında yüzde 11,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,2 oranında arttı.

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ocak ayında aylık olarak yüzde 2,8 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Ocak ayında aylık yüzde 4,3 artarak 923 bine ulaştı ve beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

İstanbul'da Ocak ayında 13 bin 666 konut satıldı!

İstanbul'da Ocak ayı konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan verilere göre; Ocak ayında, 9 bin 920 adet ikinci el, 3 bin 746 adet sıfır konut olmak üzere, toplam 13 bin 666 konut satışı yapıldı. 

Ocak ayında 173 bin 143 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre; Ocak ayında 70 bin 587 konut, 8 bin 64 iş yeri, 49 bin 578 tarla ve 31 bin 813 arsa satışı yapıldı.

ocak ayı konut satış verileri Haberi

ocak ayı konut satış verileri

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,3 oranında azalış gösterdi, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 artarak bin 742 oldu.

TÜİK tarafından açıklamam konut satış istatistiklerini, Özyurtlar Holding, Kar Group, Bahaş Holding, Cihan İnşaat, İnsay Yapı ve Yapıen İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanları değerlendirdi. 

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

“Uzun süreli oturma izni ülkemize yabancı yatırımcı getirir”
Yeni yılın ilk verileri geldi. Genel tabloya baktığımızda geçen yıla göre bu yıl yüzde 1.17’lik bir artış görüyoruz. Diğer bir sevindirici tablo ise yabancı yatırımcıdan geldi. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 artarak 1.742 oldu. Yeni rakamlar gösteriyor ki bu artış 2018’de...