27 / 04 / 2024

ödemiş işçi eylemi

ödemiş işçi eylemi

Ödemiş Hastanesi 'nde çalışan ve İki aydır maaşlarını, alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 inşaat işçisi, eylemin beşinci gününde ikna olup eylemlerine son verdi.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Bakan Bilgin'in 'rafa kaldıracağız' dediği müjdenin tarihi belli oldu

Devlette çalışan memurların maaş ve özlük haklarında iyileştirmelerin yapılmasını sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmasının son şeklinin verileceği tarih belli oldu. Bakan Bilgin, 'Mayıs ayı içinde' demişti.

İzmir Ödemiş ve Kiraz için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir Ödemiş için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir'in iki ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Menderes ve Ödemiş ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Müteahhitler çimento fiyatları için çözüm bekliyor!

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Ankara’daki 100 TL’lik daireler için başvurular başladı!

18 yıldır atıl duran Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nın, yenilenmesinden sonra dar gelirli yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 100 TL’ye kiralanacağı duyurulmuştu. Mansur Yavaş, "Çok uygun fiyata kiralayacağız" demişti. O konutlar için başvurular başladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmayla ilgili açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin 27 ayrı soruşturma açılmıştı. Ekrem İmamoğlu, soruşturmalarla ilgili "Hukuki dayanaktan yoksun" demişti, İçişleri'nden o açıklamaya yanıt geldi...

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

Ant Yapı'dan Galataport açıklaması!

"Galataport işçi eylemi haberleri" hakkında açıklama yapan Ant Yapı açıklamasında, "Çok sayıda yüklenici ve taşeron firmanın yer aldığı Galataport projesinde Ant Yapı tarafından sözleşme yapılan çalışanlara, iş bitimini takiben hak ettikleri ücretlerin tamamı ödenmiştir" denildi...

Galataport İstanbul işçi eylemi hakkında açıklama!

Galataport İstanbul tarafından, Galataport işçi eylemi ile ilgili açıklama yayınlandı. Açıklamada, "Konuyu alt yüklenici firma nezdinde takip ediyor, anlaşmazlığın çözümü için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" denildi...

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çatlak bina eylemi beşinci gününde!

Deprem nedeniyle binası çatlayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenciler tarafından başlatılan binaya girmeme eylemi beşinci gününde de devam etti.

ödemiş işçi eylemi Haberi

ödemiş işçi eylemi


İzmir 'in Ödemiş İlçesi'nde, TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatında bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır maaşlarını, alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçi, eylemin beşinci gününde ikna olup eylemlerine son verdi. 


Arkadaşlarının ve yakınlarının alkışları arasında 107 saat sonra vinçten inen 3 işçi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülürken, alacaklarının ise 24 Aralık Salı gününe kadar ödeneceği bildirildi. Süleyman Demirel Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 3 blok ve 6 katlı devlet hastanesinin inşaatının taşeron firması Semtaş'a bağlı olarak çalışan 30 işçi 2 aydır maaşlarını amlamadıklarını belirterek, geçen salı günü saat 07.00'de şantiyede eyleme...