25 / 04 / 2024

Ödük Vadisi

Ödük Vadisi

Tortum'da Ödük Vadisi Katıklı Çayı üzerinde 3 ayrı Hidro Elektrik Santralı (HES) yapılması, Erzurum 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hidro Elektrik Santralı yapımını engellemek için 2011 yılından beri uğraşılıyor.

Emlak Konut GYO 'Düşler Vadisi'ndeki villa bloklarının kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'deki projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İdealist Cadde'nin kısmi kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Düşler Vadisi'nde kısmi geçici kabul yapıldı! 

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi kapsamında 0 Ada 3202 Parselde yer alan bazı blokların kısmi geçici kabulü yapıldı. İşte Düşler Vadisi projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Düşler Vadisi) kapsamındaki, Villa Bloklar ile bu bloklara ait altyapı ve çevre düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Korona sonrası Düşer Vadisi Riva'dan 850 milyon liralık ciro!

Koronavirüs süreci müstakil ve bahçeli ev talebi artınca Düşer Vadisi Riva projesi de yoğun ilgi gördü. İlk etapta bulunan 509 villadan 480’inin satıldı.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

En büyük sağlık vadisi Sancaktepe’ye kurulacak!

İstanbul ve Ankara’da kurulması planlanan Sağlık Vadisi hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda bin dönümü geçebilecek bir alandan bahsettiklerini dile getirdi.

Düşler Vadisi Riva'ya 1 ayda 3 bini aşkın talep!

Galatasaray’ın Riva’daki arazisine Yılmaz İnşaat tarafından inşa edilecek Düşler Vadisi’ndeki villa projesi yoğun ilgi görüyor. 1 milyon 100 bin liradan başlayan villalara 1 ayda 3 bini aşkın talep geldi. 

Emlak Konut Riva Düşler Vadisi fiyatları!

Emlak Konut ve Yılmaz İnşaat güvencesiyle sarı kırmızılı takımın Riva'da arsanında inşa edilen Düşler Vadisi'nde satışlar devam ediyor. Peki Emlak Konut Riva Düşler Vadisi fiyatları ne kadardan başlıyor?

Düşler Vadisi 2.8 milyar TL’lik yatırımla yükseliyor!

Riva’da inşa edilecek olan Düşler Vadisi projesinde satışlar başladı. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, 2.8 milyarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi. 

Düşler Vadisi Riva satılık villa fiyatları 2018!

Emlak Konut güvencesiyle Galatasaray'ın Riva arsası üzerinde Yılmaz İnşaat imzası ile inşa edilen Düşler Vadisi Riva projesi satışa çıktı...

Düşler Vadisi ne zaman teslim?

Düşler Vadisi projesinde satışlar henüz başlamadı. Satışlar için hazırlık aşamasında olan proje 1550 villadan meydana gelecek.

Galatasaray Riva Düşler Vadisi projesi!

Galatasaray Riva Düşler Vadisi projesinde ön talep toplanmaya başladı. İlk etabında yaklaşık 500 adet villanın yer alacağı projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor...

Ödük Vadisi Haberi

Ödük Vadisi

Tortum’a bağlı Serdarlı, Bağbaşı ile Pehlivanlı beldesinden geçen Katıklı Çayı üzerinde 2009 yılında 3 ayrı HES kurulması kararlaştırıldı. Ödük Vadisi’ndeki Katıklı Çayı üzerine kurulacak HES’ler için iki kez Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verildi. İlk raporda bilirkişi heyetinin incelemesine göre ‘ÇED gereklidir’, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından ikinci bilirkişi raporunda ise, ‘Gerekli değildir’ raporu verildi. ÇED gerekli değil raporunu dikkate alan mahkemenin verdiği karar yöre halkı tarafından temyiz edildi. 



Son rapor dikkate alındı


HES’lerin yapımına 2011 yılının ekim ayında başlanırken, Danıştay 14’üncü Dairesi 16 Mayıs 2012 tarihinde verdiği kararda, Erzurum 2’nci İdare Mahkemesi aldığı kararı ‘Bilirkişi heyetlerinin yeterli ve gerekli uzmanlığa sahip kişilerden oluşmadığı’ gerekçesiyle bozdu. Danıştay 14’üncü Dairesi’nin kararı üzerine 5 ayrı üniversiteden oluşan bilirkişi heyeti, bölgede yeniden inceleme yaptı. Erzurum...