25 / 04 / 2024

ohal kapsamında tapu işlemlerinin durdurulması

ohal kapsamında tapu işlemlerinin durdurulması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkezi ve bölge müdürlüğü merkezlerinde üzerinde şüphe duyulan kişilere ait bin 148 adet taşınmaz işlemi tamamen durduruldu.

Tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak!

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinin tespit edilmesi ve bunların tapu siciline tescil edilmesine ilişkin mutabakat kapsamında, tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak.

OHAL kapsamında 5 bin 615 gayrimenkule el konuldu!

Bakanlık, OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların listesini çıkardı. Şimdiye kadar 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı ve 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi.

OHAL kapsamında öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına dair KHK!

Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılmasına dair, olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Bursa'da OHAL kapsamında kamulaştırılan özel hastaneler mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa'da 667 sayılı OHAL KHK'sı kapsamında kamulaştırılan özel hastanelere ilişkin soru önergesi hazırladı..

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname!

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında kapatılan 53 okul yeniden açıldı!

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan 53 özel öğretim kurumuna, KHK'da yapılan bir değişiklik ile yeniden faaliyet izni verildi. İşte liste...

OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

15 TEMMUZ darbe girişimi sonrası üç ay süre ile OHAL kararı alındı. OHAL kararı sonrası, çıkan Kanun Hükmünde Kararname’ler ile çok sayıda üniversite, okul ve dernek ile vakıf kapatıldı. Peki OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname!

KHK/670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında kapatılan kurumlara ne olacak?

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetindeki binalardaki taşınırlar, güvenlik önlemleri alınarak aynen muhafaza edilecek.

OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Çanakkale'de OHAL kapsamında 2 okul kapatıldı!

Çanakkale'de OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, 2 özel okul, 4 dernek kapatıldı.

Okmeydanı'nda dönüşüm kapsamında 6 bin tapu teslim edildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Nazilli'de dönüşüm kapsamında yapılan konutlar açık artırma usulü ile satılacak!

Nazilli Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen konutlar, açık artırma usulü ile satılacak. Alıcık, " Ege Bölgesi'nde kentsel dönüşümü kendi imkanlarımızla yapıyoruz" dedi.

ohal kapsamında tapu işlemlerinin durdurulması Haberi

ohal kapsamında tapu işlemlerinin durdurulması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, KHK listelerinde yer almayan, adlarına adli ve idari takibat başlatılmayan, ancak duyulan şüphe üzerine tespit edilen kişilere ait bin 148 adet taşınmazın işleminin durdurulduğunu bildirdi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakan Özhaseki, şunları kaydetti: “FETÖ ile mücadele kapsamında ilan edilen OHAL uyarınca yapılan çalışmalara yönelik olarak planlaması yapılarak uygulamaya konulan düzenleme ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz merkezi ve bölge müdürlüğü merkezlerinde OHAL işlem servisleri oluşturulmuş, adli ve idari taleplerin en hızlı ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanmıştır.


15 Temmuz itibariyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze, vatandaşlarımızca işlemlerin durması ile ilgili olarak iki adet başvuru gelmiş, gerekli incelemeler yapılmak suretiyle talimatlarımız verilmiştir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’müzce...