25 / 04 / 2024

ohal kararnamesi

ohal kararnamesi

VAN'da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel Van İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmete açıldı.

35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu kapatılıyor!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ilk kanun hükmünde kararnamesi de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 2023 senesi adli ve idari yargıda mazerete dayalı güz kararnamesi doğrultusunda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

OHAL'e ilişkin kritik karar! Deprem bölgesinde OHAL ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? 

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra 10 ilde 3 aylık süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği açıklanmıştı. Vatandaşlar OHAL'in ne zaman sona ereceğini araştırıyor. İşte detaylar...

Ücretsiz doğalgazın detayları tek tek belli oldu! Konutlarda doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde açıklanan ücretsiz doğalgaza ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Araç muayene süreleri uzatıldı: O tarihten sonraki 30 güne dikkat! Cezalar iptal olacak!

Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen şehirlerde Mayıs'a kadar araç muayene süresi donduruldu. İşte bakanlıktan yapılan o açılama...

Sigorta şirketlerinden akıl almaz deprem oyunu! Kelime oyunu yaparak o paraları ödememişler!

OHAL ilan edilen 11 kentte bazı sigorta şirketlerinin poliçede farklı ifadeleri bahane ederek gerçek zararı karşılamadığı ifade ediliyor.

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Ticaret Bakanlığı'na OHAL yetkisi!  

Ticaret Bakanlığı aracılığı ile OHAL zamanlarında taksitlendirmede 1 yıl hükmüne ait düzenleme yapılabilecek. 

ohal kararnamesi Haberi

ohal kararnamesi

 VAN'da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel Van İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmete açıldı.

Van'da geçen Ocak ayında sözleşmesi iptal edilerek kuyum atanan Özel Van İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturmalar ve OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredildi. Bundan sonra da hastane Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmet vermeye başladı. 

Bugün basın mensuplarıyla birlikte hastanede incelemelerde bulunan Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastanenin hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Hastanenin devlet eliyle yeniden açılmasından memnun olduklarını belirten vatandaşlar, "Hastaneden de doktorlardan da razıyız. Allah devletimizden...