26 / 04 / 2024

Okmeydanında 50 yıllık tapu sorunu

Okmeydanında 50 yıllık tapu sorunu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra işlemlerini tamamlayan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Tarımda girdi fiyatları mart ayında yıllık yüzde 49,7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Mart ayına yönelik tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) verilerini duyurdu. Bu kapsamda, yıllık yüzde 49,7, aylık bazda ise yüzde 1,41 oranında artış gözlemlendi.

Okmeydanında 50 yıllık tapu sorunu Haberi

Okmeydanında 50 yıllık tapu sorunu

Başkan Demircan, Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır’ın da katılımıyla Beyoğlu Belediyesinde düzenlenen tapu töreninde 20 kişiye daha tapusunu verdi.


50 yıllık tapu sorunu çözülen Okmeydanı’nda vatandaşların yüzü gülüyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tapu müracaatında bulunup tapu almaya hak kazanan vatandaşlara tapularını tek tek veriyor. Beyoğlu Belediye binasında yapılan törenle 20 vatandaş daha tapusunu almanın mutluluğunu yaşadı. Aile fertleriyle birlikte çoluk çocuk tapusunu almaya gelen vatandaşlara tapularını, Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi.


Dünyaya örnek olabilecek bir proje


Okmeydanı maketi üzerinden yapılacak projeyi anlatan Başkan Demircan,Okmeydanı’nı dünyaya örnek olabilecek bir şekle getireceklerini ifade ederek şunları söyledi:  “Bugün burada bir kez daha hep beraber biz tapu vermenin, siz de almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bir...