26 / 04 / 2024

Olaf Scholz

Olaf Scholz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Almanya'da 3.2 milyar TL’lik dev konser salonu açıldı!

Almanya’nın Hamburg kentinde, inşaat süreci yılan hikayesine dönen ‘Elbphilharmonie Konser Salonu’nun açılışı çarşamba günü yapıldı.

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın enerji fiyatlarının tavan yapmasının önüne geçmek amacı ile adımlar atacağını dile getirerek, enerji güvenliği ve fiyatlarında  Avrupa Birliği'nin (AB) hızlı hareket etmesini beklediğini duyuruldu.

Almanya'da konut krizi için bakanlık kuruldu!

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, konut krizinin çözümü için bakanlık kurulduğunu açıkladı. 

Olaf Scholz: Olası bir ekonomik krize milyarlarca avro ile karşı koyabiliriz!

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz: "Almanya ve Avrupa'da ekonomik krizin patlak vermesi durumunda bu krize milyarlarca avro ile karşı koyabilecek durumdayız"dedi.

Metro Group, Metro Junior adlı yeni mağaza konseptini Türkiye'ye taşıyor!

Türkiye'de yeni projelerle büyüme planı yaptıklarını anlatan Metro AG Yönetim Kurulu Başkanı Olaf Koch, “Türkiye'de önemli bir güç var. 30 ülkeye öylesine yatırım yapmaktansa 8 ülkeye doğru düzgün yatırım yapmayı yeğlerim. Bizim için Çin, Türkiye ve Rusya

Olaf Scholz Haberi

Olaf Scholz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde Brüksel’de açıklamalarda bulundu.

Schol, gerçekleştirilecek zirvede, Ukrayna’ya dayanışma gösterilmesine kapsamında eşgüdüm içinde yapılan desteğin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa’da da enerji güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Scholz, "Fiyatların uygun seviyede olması gerektiği açıktır. Gaz, petrol,kömür ve elektrik fiyatları düşmeli. Bu aynı zamanda tüm Avrupa'da herkesin ortak çabasını gerektiren bir şey." ifadesini kullandı.

Başbakan Scholz, bu konuda AB Komisyonu'nun sunduğu öneriler içinde memnuniyetini dile getirdi.

Başbakan Scholz, dünya piyasalarında gaz fiyatlarının düştüğüne işaret etti ve bu durumun Avrupa’ya daha hızlı yansıması gerektiğini aktardı.

Olaf Scholz, sorulan bir soru üzerine Almanya'nın AB’deki ülkelerle dayanışma ruhu içinde hareket ettiğini ifade etti.

Diğer birçok ülke gibi Almanya’nın yardım paketleriyle vatandaşlarını desteklediğini vurgulayan Scholz, 2023 ve 2024’te de vatandaşları gaz ve...