26 / 04 / 2024

Olağanüstü Hal Kanunu 2016

Olağanüstü Hal Kanunu 2016

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ilk kanun hükmünde kararnamesi de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Carrefoursa'dan Xiaomi Note 12 Pro'ya olağanüstü indirim! Fiyatını birden dibe çektiler! 

Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden Carrefoursa, teknoloji dünyasının gözdesi Xiaomi Note 12 Pro için beklenmedik bir indirim hamlesi gerçekleştirdi. Akıllı telefon tutkunlarını sevindiren bu kampanya ile Xiaomi'nin en yeni modeli Note 12 Pro, olağanüstü bir fiyat avantajıyla sunuluyor.

'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! Almayan çok pişman olacak 

Altın fiyatları ile ilgili flaş açıklama Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. 'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! 

Altın fiyatlarıyla ilgili olağanüstü bir gelişme yaşandı! Elinde altını olanlar tam bu kadara zıplayacak!

Altın fiyatlarında olağanüstü bir gelişme yaşandı! Küresel merkez bankalarının faiz artırımına gitmesiyle altın düşüşe geçti. Ancak uzmanlara göre, önümüzdeki dönemde altın piyasası büyük bir yükseliş yaşayacak. İşte ayrıntılar...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

OHAL'e ilişkin kritik karar! Deprem bölgesinde OHAL ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? 

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra 10 ilde 3 aylık süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği açıklanmıştı. Vatandaşlar OHAL'in ne zaman sona ereceğini araştırıyor. İşte detaylar...

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro Max olağanüstü fiyat etiketiyle BİM`de satışta! 19 Şubat 2023 fiyat listesi...

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden BİM, son anda sevindirici bir haber verdi. Üretimi durdurulan iPhone 13 Pro Max şimdi BİM'de olağanüstü fiyatıyla! İşte 24 Şubat 2023 itibarıyla iPhone 13 Pro Max özellikleri ve fiyat listesi…

Elektrik ve doğalgazda OHAL dönemi! Neler değişecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Olağanüstü Hal Kanunu 2016 Haberi

Olağanüstü Hal Kanunu 2016

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ilk kanun hükmünde kararnamesi de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


Kararname’de 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. Kapatılan dernek, sendika, sağlık kuruluşu ve okullara mühür vurulmaya başlandı.


Darbe girişiminin ardından Olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin ilk Kanun Hükmünde Kararname çıktı. Kararname’de 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. Kararname’de ayrıca  "Gözaltı süresi, şüphelinin yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren otuz günü geçemez. Yakalanan asker kişiler adli kolluk görevlilerine teslim edilir. ürütülen soruşturmalar kapsamında görev ve unvan ayrımı yapılmaksızın kamu görevlileri...