25 / 04 / 2024

ölüm aylıkları 1500 tl olacak mı

ölüm aylıkları 1500 tl olacak mı

SGK, malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine ilişkin genelge yayınladı. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamaya göre, engelli ve 65 yaş aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Sosyal destek ödemelerinde son dakika müjdesi: Aile Bakanlığı duyurdu, Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. İşte son dakika açıklaması...

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bakıma muhtaç hasta, engelli ya da yaşlı yurttaşlara ve ailelerine her ay belirli tarihlerde yardım yapıyor. Hak sahipleri, 10 Ağustos 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesini araştırıyor. Peki, evde bakım aylığı ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Ölüm aylığı alanların haklarını kaybetmemesi için dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül dikkat edilmesi gereken konuları köşesine taşıdı. İşte detaylar...

Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Temmuz ayında memur maaşlarında yapılan değişiklikler sonucunda, engelli bireylerin aylıkları 1874 TL ile 2 bin 811 TL aralığına çıktı. Ancak bu rakamlar, mevcut hayat pahalılığı karşısında oldukça düşük kaldı ve engelli bireyleri kesinti endişesiyle karşı karşıya bıraktı.

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika yaşlı ve engelli aylıkları açıklaması geldi! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika yaşlı ve engelli aylıkları açıklaması geldi... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Evde bakım aylığı alanlar için son dakika kararı çıktı! Ödemeler bundan böyle bu şekilde yapılacak

Son dakika kararıyla beraber evde bakım aylığı ödemelerinde önemli farklılıklar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım aylığı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik paylaşıldı. Yeni düzenlemelere göre, evde bakım aylığı başvurusu, değerlendirme ve ödeme aşamalarında değişiklikler

Dul ve yetim aylıklarına Temmuz 2023 zammı var mı? Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak? İşte son dakika rakamları!

Dul ve yetim aylıklarına Temmuz 2023 zammı var mı? Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak? İşte son dakika rakamları...

ölüm aylıkları 1500 tl olacak mı Haberi

ölüm aylıkları 1500 tl olacak mı

Emekli maaşının 1500 liraya çıkarılmasının ardından SGK; malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine açıklama getirdi. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak, ancak kardeşler gibi hisseli olunan durumlarda hisse payı dikkate alınacak.

'Dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak'

Milliyet'in haberine göre; SGK'nın yayımladığı genelgede, en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkaran düzenlemenin, 2020 Nisan döneminden itibaren uygulamaya alındığı hatırlatıldı. Hem bu kanun, hem bu kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre bağlanmış ve bağlanacak malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının ek ödeme dahil dosya bazında bin 500 TL'nin altında olmayacağı belirtildi.

Genelgeye göre, sigortalıları ilgilendiren diğer düzenlemeler şöyle:

-Birden fazla dosyadan aylık alanlara her bir dosya için ayrı değerlendirme yapılacak.

-Alt sınır aylığı tutarı, hak sahipleri (kardeş...