18 / 04 / 2024

on yıllık kiracıya tahliye bildirimi

on yıllık kiracıya tahliye bildirimi

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarını gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor. Peki, 10 yıllık kiracıya tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

6 yıllık kiracıya tekmeli yumruklu dayak! 10 günlük rapor alan kiracı şikayetçi olacak! 

Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar büyüyor. Şimdi de Gaziosmanpaşa'da ev sahibinin kardeşinden kiracıya saldırı iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli ham maddeyle üretilip yurt içi ve dışında piyasaya sunulan dayanıklı camlar,Hollanda'ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediliyor. işte haberin devamı...

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

on yıllık kiracıya tahliye bildirimi Haberi

on yıllık kiracıya tahliye bildirimi

10 yıllık kiracıya tahliye bildirimi!

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarını gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor.


Ancak 10 yıllık kiracıların tahliye uygulaması, Borçlar Kanunu ile Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununun Geçici 2. maddesi ile 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelenmişti. Buna göre 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren, ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir gerekçe göstermeden çıkarabilecek.


Yalnız, Borçlar Kanunu Madde 347 gereğince; 10 yıllık kiracıya tahliye bildiriminin aşağıda yer alan koşullar doğrultusunda yapılması gerekiyor:


- Her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak şartı,

- Bildirimin yazılır bir şekilde yapılması şartı.


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden...