20 / 04 / 2024

Oran Sitesi hak ihlali var mı

Oran Sitesi hak ihlali var mı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara’nın Or-An semtindeki eski milletvekili lojmanlarının 1984’te yapımı için taşınmazları kamulaştırılan üç kişinin, mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruyu kabul etmedi.

KİPTAŞ Kartal Metem Birlik Sitesi projesinde son dakika! Uzlaşı oranı yüzde 90'ı geçti!

Başlattığı kentsel dönüşüm projeleriyle adından sıkça söz ettiren KİPTAŞ, Kartal Metem Birlik Sitesi projesini de yüzde 100 uzlaşı yoluyla hayata geçirecek. Peki KİPTAŞ Kartal Metem Birlik Sitesi projesinde son durum ne? 

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” uygulaması kapsamında, 14 Nisan 2023 tarihinde temeli atılmış olan kentsel dönüşüm projesi “Kartal Kaper Sitesi”nin daire eşleştirmelerini kurayla belirledi.

KİPTAŞ'tan son dakika açıklaması: Kaper Sitesi hak sahiplerinin daireleri belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Kaper Sitesi projesi için beklenen tarih açıklandı. Kaper Sitesi'nin hak sahiplerinin daireleri 23 Aralık'ta belirlenecek.

Kartal Metem Birlik Sitesi'ni KİPTAŞ dönüştürecek!

Hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Kartal Metem Birlik Sitesi'ni de dönüştürecek. Söz konusu proje için yüzde 61 uzlaşı oranına ulaşılırken, sözleşmeler de imzalanmaya başladı.

Kentsel dönüşüm kredilerinde limit arttı! Faiz destek oranı da yükseltildi! Hemen bu rakamlara bakın!

Kentsel dönüşüm için hak sahipliği bazında destek sunulacak kredi anapara tutarı için üst limitler resmen artırıldı. Bu kapsamda faiz destek oranı da yükseltildi. Yeni rakamlar nasıl oldu? 

Konut sitesi aidatları cep yakıyor! Zam oranı yüzde 100’ü aştı!

Konut sitesi aidatları adeta cep yakıyor. Son bir senede mega kent İstanbul’da aidatlar ortalama yüzde 77 oranında artarken, birçok ilçede ise zam oranı yüzde 100’ü aştı. 

Konut sitesi aidatlarındaki artış kira artış oranını geride bıraktı! Bu artışa inanamayacaksınız!

Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in Türkiye genelindeki 280 bin konuttan derlediği veriye göre konut sitelerindeki aidatlardaki artış oranı yüzde 51,98’e ulaştı ve %39,33 olan Haziran kira artış oranını da geride bırakmış oldu.

Koz Oran Aralık 2023'te teslim!

Koz İnşaat tarafından Ankara'da hayata geçirilen Koz Oran'da yer alan evler satışa çıktı. Daireler  Aralık 2023'te hak sahiplerine teslim edilecek.

Bağcılar Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Belediyesi 2019 yılında yaşanan depremde hasar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek projeyle hak sahiplerini uygun şartlarda mülk sahibi yapacak.

Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi'nde tapu sevinci!

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 204 hak sahibi tapularına kavuştu.

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

2021 kurumlar vergisi oranı!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükellefler için hak ediş ödemeleri üzerinden alınan kurumlar vergisi kesinti oranları 2021 belli oldu. İşte 2021 kurumlar vergisi oranı...

Sur Yapı Antalya Turkuaz Sitesi'nin son etabı satışta!

Sur Yapı Antalya projesi kapsamında inşa edine Turkuaz Sitesi'nin son etabı satışa çıkarıldı. Fiyatların 327 bin TL'den başladığı son etapta 0,69 faiz oranıyla ev sahibi olunabiliyor...

Oran Sitesi hak ihlali var mı Haberi

Oran Sitesi hak ihlali var mı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara’nın Or-An semtindeki eski milletvekili lojmanlarının 1984’te yapımı için taşınmazları kamulaştırılan üç kişinin, mülkiyet hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruyu kabul etmedi.


Habibe Kalender, Zekiye Öcal ve Memiş Cantürk’ün Oran Sitesi’nde oturdukları taşınmazlar, kamulaştırıldı ve 1987’de milletvekili lojmanları ve tesisleri yapıldı. TBMM Başkanlığı, 19 yıl sonra, 2003’te, lojmanlar üzerindeki tahsis kararını, başka bir kamu kuruluşuna ve özel kişi veya kuruluşlara satışının yapılması şartı ile kaldırdı. Lojmanların bulunduğu arazi Milli emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Lojmanlar, Emek İnşaat ve İşletme Anonim Şirketi aracılığıyla satılırken, satılmayan kısımlar TOKİ’ye devredildi. Kalender, Öcal ve Cantürk, lojman ihtiyacı nedeniyle kamulaştırılan taşınmazlarının, özel mülkiyete dönüştürülüp Panora AVM, Park Oran Konutları gibi çok değerli yapılar yapılarak, yüksek kazançlar elde edildiği, bu kazancın hisselerine düşen...