27 / 04 / 2024

Ordu kaçak yapı

Ordu kaçak yapı

Karadeniz  kıyısında, yeşille mavinin buluştuğu noktada yer alan Ordu'da, 3 blok halinde yükselen, 17'şer katlı gökdelen inşaatları için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ordu'da yayla ve meramlardaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra inşa edildiği ya da inşasına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için çalışmalar başladı. 

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu'da kaçak yapılaşmaya geçit yok! 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu sahilinde kaçak yapıların birer birer ortadan kaldırıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Ordu yaylalarında 47 kaçak yapı yıkıldı!

Ordu’da yaylalarda kaçak yapıların önlenmesi amacıyla yapılan yıkım çalışmaları sürüyor.

Ordu yaylalarında kaçak yapılaşma uyarısı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. 

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılan kulübe, baraka ve evler yıkılıyor. Yıkım çalışmalarını değerlendiren Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, "Kaçak inşaatlarla ilgili ekiplerimizin çalışması devam edecektir" dedi.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Ordu'daki kaçak yapılaşmanın cezasını affedelim!

Ordu Ünye eski Belediye Başkanlarından İsmail Cerrahoğlu, "İnsanlarımız kaçak yapılaşma ve kat yaptılar. Belediyenin buralara uygulayacağı cezalar ağır. İnsanların bunu ödemeye gücü yok. Bu yapılaşmaları affedelim" dedi.

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Ordu kaçak yapı Haberi

Ordu kaçak yapı


‘İmar barışı’ ile 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılara af getiren uygulamayı fırsat bilenler, Karadeniz’in yaylalarına kaçak yapılar inşa etti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre,  bu yapılarla mücadele için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı alındı. Bölgede yıkım işlemleri devam ederken mavi ile yeşilin birleştiği Karadeniz’in kıyılarına inşa edilen çok katlı, imarlı ya da kaçak yapılar da tepki çekiyor.

Bölgede kıyı şeridi boyunca kent silüetini bozan, görüntü kirliliği oluşturan çok katlı yapılar, imar tartışmalarını da tekrar gündeme getirdi. Yörenin doğal güzelliklerine gölge düşüren, Karadeniz’in kıyısına hançer gibi saplanan çok katlı binalar, insan hayatı için de tehdit meydana getiriyor. Çok katlı yapıların, yörenin yeşil bitki örtüsü ile Karadeniz arasına set oluşturmasına, vatandaşların da tepkisi büyüyor. Sivil toplum kuruluşları ve çevre kuruluşları tarafından...