19 / 04 / 2024

ordu kalınacak yerler

ordu kalınacak yerler

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi...

Hükümet harekete geçti: 6 ilde 2 bin aile taşınacak!

Son dönemde yaşanan felaketler hükümeti harekete geçirdi. Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin' i kapsayan "Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı” ile sene sonuna kadar aciliyeti olan binalardan 2 bin aile taşınacak.

Samsun'da dere yatağındaki 300 ev taşınacak!

Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Samsun'da dere yatağında bulunan 300 ev taşınacak.

Ordu'da 166 konut taşınacak!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık süreç içinde ilçelerde sel veya heyelan afetleri sebebiyle 166 konutun nakline karar verildiğini açıkladı.

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Ordu Şehir Hastanesi ön yeterlik ihalesi sonuçlandı!

900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi'nin ön yeterlik ihalesi sonuçlandı. İhale için ilk teklifler 8 Ekim'de alınacak.

Enver Yılmaz: Modern bir Ordu inşa etmek için çalışıyoruz!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Söz verdiğimiz gibi modern yollarıyla örnek alınacak model bir Ordu inşa etmek için çalışıyoruz' dedi.

Ordu'daki cephe iyileştirme çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan Ordu’nun köklü sorunlarına kalıcı çözümler üretirken diğer taraftan da kenti güzelleştiren projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Ordu Ulubey'e 1 milyon 510 bin TL’lik yatırım!

Planladığı projeleri hayata geçirerek halkın temel ihtiyacına kalıcı çözümler üreten Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde uzun yılların birikimi olan su sorunlarına neşter vurmaya devam ediyor.

Ordu'daki ahşap camiler korunarak geleceğe taşınacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kültür mirası olan ahşap camilerin, ilgili kurumlarca koruma altına alınmak suretiyle yaşatılacağını ve geleceğe taşınacağını söyledi.

Yüksekova'da planda konut olarak görülmeyen yerler taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Ordu Büyükşehir'den sokak hayvanları için 5 yıldızlı otel!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan “Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel Projesi” hazırlanıyor. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla hazırlanan projeyle sokak hayvanları Büyükşehir’in koruması altına alınacak.

Ordu'da inşaat kalıpçılar için sınav yapıldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından Ordu’nun Fatsa ilçesinde ikinci kez ahşap kalıpçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı yapıldı.

Ordu'daki dönüşümde otogar ve stadyum taşınacak!

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kentte önemli bir yer tutan otogar ve stadyum şehir dışına taşınacak. Kent merkezinde geniş bir alanı kapsayan bu iki pilot bölge, yapılacak çalışmalarla birlikte şehir dışına çıkartılacak.

ordu kalınacak yerler Haberi

ordu kalınacak yerler


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi.


Ordu’da turizmi geliştirmek konusunda düzenlenen toplantı Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, İlçe Kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen katıldı.


EKO-TURİZM KÖYLERİ BELİRLENECEK


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, havalimanı, çevreyolu ve Dereyolu çalışmalarının bitmesiyle birlikte Ordu'nun çehresinin değişeceğini belirtti. Çiftçi, özellikle Kabakdağ, Kayabaşı ve Saraycık'ta uygulanmaya başlanan doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizmin diğer köylerde de uygulanması gerektiğini vurguladı.


Kaymakamlardan görev...