26 / 04 / 2024

Ordu ön hasar tespit çalışması

Ordu ön hasar tespit çalışması

Ordu İl AFAD Müdürlüğü, kentte 5-6 Temmuz'da yaşanan sel ve heyelanın ardından ön hasar tespit çalışmasını tamamladı.

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Kiralık ev bulunamayan o ilde kiralar 25 bin TL'ye yükseldi! Ev kiralamak isteyenlerden aranan ilk şart memur olmak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardndan birçok binanın hasar aldığı Diyarbakır'da kiralar memur maaşını geçerek 25 bin liraya kadar yükseldi.  

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

Temmuz 2023 itibarıyla afet bölgesindeki 11 şehirdeki 144 binden fazla dosyaya 26 milyar liraya yaklaşan hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, DASK’ın hasar ödemeleriyle bu rakamın 55,5 milyar liraya ulaştığını belirtti.

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

DASK'ın hasar ödemesi 2 milyar lirayı aştı! 326 bin 895 hasar ihbarı yapıldı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bugün itibarıyla 2 milyar 51 milyon 353 bin 256 Türk Lirası hasar ödemesi yapıldığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

DASK'ın hasar ödemesi 1.5 milyar TL'ye ulaştı! Hasar ihbarı 314 bini geçti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçerken, yapılan ödeme de 1.5 milyar TL'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Depremde yan yana binalardan biri yıkılırken diğeri nasıl yıkılmadı? İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı!

İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye’yi sarsan depremlere ilişkin ilk tespitlerini gerçekleştirdi. Depremlerde en yaygın hasarın, verimli tarım arazileri üzerinde yani zayıf zemin koşullarında planlanan illerde olduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

İkinci el otomobilde görülmemiş konfor! PTT ile aracın hasarını sorgula, kilometresini öğren

İkinci el otomobil piyasası günümüze son derece önem arz ederken, PTT ise bu alanda bir başarıya imza attı. PTT A. Ş.’nin devreye soktuğu uygulamalar sayesinde ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar, araçları hasar geçmişini öğrenip, km ve muayene sorgunu gerçekleştirebiliyor. İşte detaylar…

Ordu ön hasar tespit çalışması Haberi

Ordu ön hasar tespit çalışması

Ordu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, kentte 5-6 Temmuz'da yaşanan sel ve heyelanın ardından ön hasar tespit çalışmasını tamamladı. 


AFAD İl Müdürü Osman Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk çalışmanın ön hasar tespiti olduğunu belirtti.


Yapılan çalışmada, 105 evin tamamen yıkılarak kullanılmaz hale geldiğini, 262 iş yeri ve evin ise zarar gördüğünün tespit edildiğini bildiren Işık, ağır hasar gören 105 binanın tamamının boşaltıldığını, diğer zarar gören 262 ev ve iş yerinin kullanılabildiğini söyledi.


Işık, tespit sonrası 135 konutun ise tehlike arz ettiğini belirlediklerini kaydederek, "Bu 135 konut için ise önleyici istinat duvarları yapılacak. Bu istinat duvarların yapılmasıyla konutları tehlike oluşturmaktan kurtaracağız."...