26 / 04 / 2024

ordu turizm

ordu turizm

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl başlattıkları '1 milyon turist' kampanyasında, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 200 binden 2016'da 500 bine çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor!

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Ordu'da Dere Turizmi projesi 2 yılda bitirilecek!

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak. Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak...

Ordu'daki teleferik 2.5 yılda 1 milyon 800 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

ORDU’da turizmin gelişmesinde büyük katkısı olan ve 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye yapılan teleferik faaliyete geçtiği günden beri 1 milyon 800 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki otelin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptığı açıklamada, “Çambaşı’nda güzel çalışmalar yaptık. Burada hayata geçireceğimiz otel 5. katına çıktı. Turizm bakanımızla 180 dönüm alan için görüşmeler sağladık" dedi.

Ordu Boztepe'nin marka değeri artacak!

Ordu’nun en önemli turizm ve cazibe merkezleri arasında yer alan Boztepe'nin marka değeri yapılan yatırımlarla artacak.

Ordu'daki ters ev dikkat çekiyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu'da inşa ettiği Ters Ev Projesi'nin turizm potansiyelini artırması hedefleniyor.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

Firmalar Ordu'ya otel açmak için yarışa girdi!

Türkiye'nin yeşil ili Ordu turizm atağına başladı. Uluslararası firmalar, Karadeniz'in gözde ili Ordu'ya otel açmak için neredeyse birbiriyle yarışa girdi.

Arap yatırımcılar Ordu'da otel yatırımı yapacak!

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti.

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Arabistan’dan gelen ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler.” dedi.

Araplar Ordu'da turizm yatırımı yapacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizmin fındık dışında yeni bir alternatif ticari faaliyet olabileceğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen Arap işadamlarının otel, motel, alışveriş merkezi gibi turizm yatırımı yapmak istediklerini belirtti.

Ordu Turizm Fakültesi inşaatına son sürat devam!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz "Turizm Fakültesinin Ordu'ya ve turizm sektörüne önemli hizmetler sunacağına inanıyorum" dedi.

Ordu Perşembe Yaylası'nda düzenleme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizin gözde turizm mekânlarından olan, menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası’nda yapılacak çevre düzenleme çalışmaları başladı.

ordu turizm Haberi

ordu turizm

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl başlattıkları '1 milyon turist' kampanyasında, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 200 binden 2016'da 500 bine çıkarmayı başardıklarını söyledi.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kenti bir yılda 1 milyon turistin ziyaret etmesi için başlattıkları kampanyanın başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti. Ordu'nun güzelliklerini tanıttıkça yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artış yaşandığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu:


"Biz, Ordu'nun son derece güzel olduğunu, buraya Vali olarak atandıktan sonra gördük ve tanıtım yapmaya karar verdik. İnsanlar sadece fındığa bağlı olmasınlar, ziraat dışında da gelirleri olsun diye çaba içerisine girdik. Arap ülkelerinin önde gelen yayın organlarının temsilcilerini Ordu'ya davet ederek, ilimizin güzelliklerini kendilerine gösterme fırsatı bulduk. Arap gazeteciler ülkelerine dönüklerinde Ordu'yla ilgili izlenimlerini okuyucularıyla paylaştılar. Ordu'nun güzellikleri...