29 / 03 / 2024

ordu ünye havaalanı fındık

ordu ünye havaalanı fındık

Ordu'da 1987 yılında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan havaalanı pisti, fındık harmanı oldu. Bin 800 metre uzunluğa, 30 metre genişliğe sahip pistte üreticiler fındığı kısa sürede beton zemin üzerinde kurutabiliyor...

O ilde 7 adet iş yeri satılıyor! İş yeri arayanlar bu tarihe dikkat!

Ordu Ünye Belediyesi, Ordu Ünye'de yer alan 7 adet iş yerini satıyor. Peki Ordu'nun Ünye ilçesinde satışı yapılacak iş yerlerinin fiyatları ne kadar?

Belediyeden o ilde satılık iş yeri fırsatı!

Ordu İli Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu Ünye'de yer alan iş yerini satışa çıkardı. İş yerinin satış ihalesi 9 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye o ilde 21 adet ofis satıyor! İhalesi 9 Ekim'de! 

Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu ili, Ünye ilçesi, Kaledere Mahallesi'nde yer alan 21 adet ofisi satıyor. Peki Ordu Ünye'de yer alan ofislerin alanları kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Ünye Belediyesi imarlı arsa satacak! İhalesi 31 Temmuz'da!

Ordu İli Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu Ünye Yüceler Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 31 Temmuz'da yapılacak.

TOKİ Ordu Ünye 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Ordu Ünye sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Ordu Ünye’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Ordu Ünye’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Ordu Ünye sosyal konut projesi

Arsa almak isteyenlere Ordu Büyükşehir'den büyük fırsat! Resmen açıklandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Ünye Kaledere Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Hayırsever akademisyen kazada vefat eden oğlunun adına okul inşa ettirecek!

Ordu Ünye'de hayırsever akademisyen Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu tarafından 8 derslikli ilkokul hayata geçirilecek.

Ordu'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı!

Ordu Ünye Cevizdere Mahallesi'nde yer alan inşaattan düşen işçi ağır yaralandı...

Türk Hava Kurumu'ndan Ordu'da satılık gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Ordu Ünye'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki dere yatağındaki binanın yıkım çalışmaları başladı. Binanın yıkımının yaklaşık bir haftada tamamlanması planlanıyor.

ordu ünye havaalanı fındık Haberi

ordu ünye havaalanı fındık

Ordu'nun Ünye ilçesinde, 1987 yılında yapımına başlanan ve ödenek sıkıntısı nedeniyle tamamlanamayan havaalanının pisti, fındık harmanı oldu.


Karadeniz'in önemli geçim kaynaklarından fındıkta hasat döneminin sonuna gelinirken, üreticiler ürünlerini kurutmayı sürdürüyor. Yaklaşık bin 800 metre uzunluk ve 30 metre genişliğindeki havaalanı pisti de her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilerin fındıklarını serdiği kurutma alanı haline geldi.


Fındık üreticilerinden Sevim Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanının kendileri için fındık harmanı haline geldiğini belirtti.


Alanın geniş olması sayesinde fındıklarını daha yayvan bir biçimde serebildiklerini anlatan Özkan, şöyle devam etti:


"Daha önceden fındığımızı okul bahçelerinde kurutuyorduk. Orada alan dar olduğu için fındığı kalın bir şekilde seriyorduk ve bir haftada kuruyordu. Burası bizim için daha rahat bir yer oldu. Buraya geliyoruz ve iki günde ürünü kurutarak kaldırıyoruz....