19 / 04 / 2024

ordu yaylaları

ordu yaylaları

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. 

Ordu’nun yaylaları turizme açılıyor!

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Ordu'da yaylaların cazibesi bungalovlarla artırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çambaşı Yaylası'nda hayata geçirilen bungalovların ilgi görmesi ve turizme katkı sağlaması üzerine diğer yaylalara da 100'ün üzerinde bungalov inşa edecek.

Ordu yaylalarında 47 kaçak yapı yıkıldı!

Ordu’da yaylalarda kaçak yapıların önlenmesi amacıyla yapılan yıkım çalışmaları sürüyor.

Ordu yaylalarında kaçak yapılaşma uyarısı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. 

Ordu Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Yeşil Yol Projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısının 5.si Ordu’da gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak proje toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek ile 8 ilden yetkililer katıldı.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Ordu 'Yeşil Yol' projesinde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Samsun-Artvin arasında 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 567 kilometrelik 'Yeşil Yol' projesini desteklediğini belirtti. Yılmaz, 4 saatte gidilebilen yaylalara1 saate gidileceğini ifade etti.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Ordu'yu 'Yaylalara Teleferik' projesi gelişitirecek!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yaylalara teleferik" projesinin Ordu'ya ekonomik anlamda getirileri olacağını belirterek, Ordu'nun artık teleferik kenti haline geleceğini söyledi.

Ordu'daki yaylalar teleferikle birbirine bağlanacak!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hazırladıkları bir diğer projenin "Gökyüzünde Seyahat Başlıyor" Projesi olduğunu, söz konusu proje ile Karadeniz'in yaylalarını teleferikle birbirine bağlayacaklarını ifade etti.

Ordu Çambaşı Yaylası'na tatil köyü kurulacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun en ünlü yaylalarından olan Çambaşı Yaylası’na, kırsal alanda geleneksel olarak inşa edilen ‘serender’ tipi mimarili evlerden oluşacak nitelikte tatil köyü kurmaya hazırlanıyor.

Ordu'da Dere Turizmi projesi 2 yılda bitirilecek!

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak. Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak...

Ordu’nun yaylaları turizme açılıyor!

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Turistlerin yeni adresi Ordu olacak!

Tarihi yerleri, doğal güzellikleri, denizi, akarsuları, yaylaları ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Ordu İli, alternatif turizm seçenekleriyle bu yaz yerli ve yabancı turistlerin yeni adresi olacak...

ordu yaylaları Haberi

ordu yaylaları


Ordu Valisi Seddar Yavuz kaymakamları uyararak, “Yaylada 50 yıldır, 100 yıldır evi olan insanların evine barkına dokunmayın. Kaçak yapılaşmayla mücadele, daha çok ticari bir mekan olarak yaylada arazi parselleyen, satmaya çalışanlarla ilgilidir” dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Ordu Valisi Seddar Yavuz yaylalarda çarpık yapılaşma ile kaçak yapılaşmanın birbirinden farklı olduğuna dikkat çekti.

Vali Yavuz, “Yaylalardaki kaçak yapılaşma konusu zaman zaman istismar ediliyor, zaman zaman yanlış anlatılıyor. Yaylalardaki kaçak yapılaşma konusu, hükümetimizin bizlere verdiği talimatla ilgilidir. Bu da öteden buyana yaylada evi barkı olan insanları kapsayan bir yaklaşım değildir. Baştan beri söylüyoruz ama bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öteden bu yana yerleşik bir yeri olan, 50 yıldır, 100 yıldır evi olan insanların evine barkına dokunmayın. Bizim burada kast ettiğimiz...