23 / 04 / 2024

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.

10 bin TL parası olanlar dikkat! Yüzde 1 kazançla 1 yılda 378 bin, 2 yılda 1.5 milyon TL'niz olabilir!

Elinde birikmiş parası olanlar ve yatırımcılar, merakla yatırım araçlarından elde edilen gelirleri araştırıyor.198 bin takipçili Efe Yakup Karahanlı isimli kullanıcı, 10 bin TL ile 1, 2 ve 3 yılda ne kadar kazanç elde edilebileceğine ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisse!

Pek çok yatırımcı Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini araştırırken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisseyi açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Prof. Dr. Naci Görür 'Yılda 1 santimetre kayıyor' dedi ve uyardı: O fay stres biriktiriyor! 

Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu’nun yılda 1 santimetre batıya kaydığına ve sonucunda da stres biriktirdiğine vurgu yaptı. Görür, etrafı faylarla çevrili diyerek bir ili de uyardı. İşte o açıklamalar...

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor Haberi

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor

Mayıs 2015’te açılan havalimanı Ordu’nun kaderini değiştiriyor. Ulaşım sorununu çözen il turizm atağına kalktı. Şehir, yeni liman, kayak tesisi ve otel projeleri ile yeni bir çehreye kavuşmaya hazırlanıyor. Ordu Belediyesi’nin davetlisi olarak katıldığımız toplantıda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile bir araya geldik. ‘Havalimanı bizim ufkumuz açtı’ diyen Enver Yılmaz, Ordu’yu turizm şehri yapmak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi ve şunları söyledi: “Bir yılda 3 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Bunun yanında Araplara özel ahşap ve geniş odalı tesisler yapmaya başladık. Kayak tesisi yaptığımız Çambaşı bölgesi 35 tane bungalov ev yapacağız. Boztepe’de de 40 tane bu tip yapı planlıyoruz.”


Turizm tesisleri yaparken doğal dokuyu korumaya da...