25 / 04 / 2024

Orhangazi Kalesi son durum

Orhangazi Kalesi son durum

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Orhangazi Kalesi'ne teleferik geliyor!

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, seyir terasıyla (kale) ilgili projenin tamamlandığını açıkladı. Çağlayan, "Eğer, vatandaşın ilgisi yoğun olursa kale ile Marmarabirlik meydanı arasına teleferik de yapabiliriz” dedi.

Bursa Orhangazi Kalesi sosyal tesis mi oluyor?

Bursa’da yıllardır atıl durumda bekletilen Orhangazi Kalesi, yapılacak çalışmalarla yeniden hayat buluyor. 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi yapılacak düzenlemelerden sonra, sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olacak!

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Orhangazi'nin su sorunu çözülüyor!

Orhangazi'de içme suyu sorununun çözümü için sondaj çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi tarafından Merkeze bağlı Gözkaya, Gülbaba, Musabeyli Hasanceli, Sabanlı, Koçcağız, Yaslıca, Elbeyli Beşiriye köylerinin su problemi giderildi.

Edirne Hamzabeyli Kalesi 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisine alındı!

Edirne Lalapaşa ilçesi Hamzabeyli Köyü'nde yer alan maliye hazinesine ait Hamzabeyli Kalesi'nin 1. derece arkeolojik sit alanı içerisine alınması kararı 7 Ağustos 2014 tarihinde verildi...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için günlük 4 milyon dolar harcanıyor!

Türkiye'nin en önemli projelerinden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin Bursa'yı da içine alan bölümünde çalışmaların yüzde 46'sı tamamlandı. 10 milyar dolarlık proje için günlük 4 milyon dolar harcanıyor.

Neşet Çağlayan: Orhangazi'de tek çare kentsel dönüşüm!

Hürriyet, Tekke ve Arapzade mahallelerinde yüksek katlı binalar yapılmasının imkânsız olduğunu dile getiren Orhangazi Belediye Başkanı Çağlayan, tek çarenin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi.

Ardahan Posof Tuya Kalesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi!

Ardahan Posof Yurtbekler Köyü sınırları içerisinde yer alan Tuya Kalesi, “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Beçin Kalesi'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı. Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi'nde başlayan 2014 yılı kazı çalışmaları aralık ayında sona erecek.

Ankara Kalesi'nde yangın!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü. Saat 20.30'da başlayan yangın, çevrede bulunan iş yerlerine yayıldı...

Ankara Kalesi civarındaki bir binada yangın çıktı!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü.Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, çok sayıdaki iş yerinde zarara yol açtı.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt Kalesi 'nin restore edilip turizme kazandırılması için Bayburt Belediyesi çalışma yapacak. Bayburt Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak.

Ayanis Kalesi'nde 25 yıldır süren kazı çalışmaları tarihe ışık tutuyor!

Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, süslemeleri, mimari yapısı ve kalıntılarıyla o döneme ait önemli bilgilerin elde edilmesini sağlayan Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında 25 yıl geride kaldı.

Orhangazi Kalesi son durum Haberi

Orhangazi Kalesi son durum

Muhteşem bir manzaraya sahip olan Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.


Başkan Altepe, 10 yılı aşkın bir süredir atıl durumda bekletilen ve sadece surları yenilenen Orhangazi Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Büyükşehir bürokratlarının da yer aldığı inceleme gezisinde, kalenin yeni dönemde nasıl değerlendirileceği yönünde son tespitler yapıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere sosyal tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Sosyal ve kültürel hayatın canlanması, gerçek anlamda kent merkezlerinin oluşması için bu tür yatırımlara gittiklerini hatırlatan Başkan Altepe, sosyal tesislerin belirlenen hedef doğrultusunda en önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti. Bugüne...