20 / 04 / 2024

ormancılık ve su şurası

ormancılık ve su şurası

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen Ormancılık ve Su Şurası kapsamında hazırlanan raporda, Türkiye'nin fidan ihraç eden, endüstriyel ağaçlandırma yapan ülke olması gerektiği belirtildi...

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka tarafından kuruldu.

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka ve Volkan Yılmaz tarafından kuruldu.

Çiftçiler dikkat! Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılık devri başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

İhd Yapı Ve İnşaat Ormancılık Hayvancılık E-Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İhd Yapı Ve İnşaat Ormancılık Hayvancılık E-Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Şule Akdağ tarafından kuruldu.

Aldebaran Ormancılık Mühendislik Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aldebaran Ormancılık Mühendislik Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Yasin Remzi Aksoy tarafından kuruldu.

Sümela Ormancılık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümela Ormancılık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Türk tarafından kuruldu.

Mk Karaca Turizm İnşaat Sağlık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Karaca Turizm İnşaat Sağlık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karaca tarafından kuruldu.

Ask Ormancılık Mühendislik Peyzaj İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ask Ormancılık Mühendislik Peyzaj İnşaat Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Karaman tarafından kuruldu.

Cihanoğlu Mimarlık İnşaat Emlak Taşımacılık Ve Otomotiv Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Cihanoğlu Mimarlık İnşaat Emlak Taşımacılık Ve Otomotiv Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Pirim ve Ömer Pirim ortaklığında kuruldu.

Nova Grup Turizm Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Grup Turizm Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Khalid Namuq AB Alchalabi tarafından kuruldu.

Triangle Turizm Taşımacılık Ve Tasarım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Triangle Turizm Taşımacılık Ve Tasarım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ceyhun Çetinkaya tarafından kuruldu.

Akbal Sağlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Gayrimenkul Danışmanlığı Pendik Şubesi kuruldu!

Akbal Sağlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Gayrimenkul Danışmanlığı Pendik Şubesi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ümit Akbal, Mustafa Akbal ve Çeşminaz Karaman ortaklığında kuruldu.

Paşalaroğlu İnşaat Nakliye Taşımacılık Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşalaroğlu İnşaat Nakliye Taşımacılık Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Yılmaz tarafından kuruldu.

ormancılık ve su şurası Haberi

ormancılık ve su şurası


Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen Ormancılık ve Su Şurası kapsamında hazırlanan raporda, Türkiye'nin fidan ihraç eden, endüstriyel ağaçlandırma yapan ülke olması gerektiği belirtildi. 

     Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ormancılık ve Su Şurası çerçevesinde toplanan komisyonun hazırladığı raporda, ormanların kanunsuz faaliyetlerden korunması için uydu verilerine dayalı uzaktan algılama tekniklerinden faydalanılması önerisinde bulunuldu. 

     Ormancılık karantina mevzuatının yürürlüğe girmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğine işaret edilen raporda, zararlılarla mücadele ve yok olma tehdidi altındaki ağaçlarla ilgili öneriler de yer aldı. 

     Yangın yönetim planları hazırlanmasının önemi vurgulanan raporda, orman yangınları ulusal veri tabanı kurulması, Türkiye şartlarına uygun yangın davranış modelleri ile yangın tehlike oranlarının belirlenmesi istendi. 

     

     -Endüstriyel ağaçlandırmada kamu-özel işbirliği- 

     

     Raporda, doğal ormanların sürdürülebilir yönetiminin...