23 / 04 / 2024

Ortadoğu inşaat sektörü

Ortadoğu inşaat sektörü

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!

Başta çimento ve demir olmak üzere inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde meydana gelen fiyat artışları uzun süredir sorunlarla boğuşan inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. DİMDER Başkanı Elaldı, “Önümüzdeki yıllarının çok ciddi sıkıntılardan geçeceğini biliyoruz” dedi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

İnşaat sektöründe büyük fırtına! Demir fiyatları uçtu!

Geçen hafta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı altın ve döviz piyasasını olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Geçen hafta demirin tonu savaşın etkisi ile yükselişe geçerek 12 bin 900 lira olmuştu. Peki bugün demir fiyatları kaç lira? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilenler...

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

İnşaat sektöründe zam krizi!

200’ün üzerinde alt sektörde oluşturduğu talep ve istihdamlarla ekonominin lokomotifi olarak belirtilen inşaat sektörü, inşaat demiri fiyatlarında yüzde 116’ya ulaşan yükselişin yanında bir diğer önemli girdisi olan çimentoda da aynı durumla karşı karşıya. 

İnşaat sektöründen vergi desteği talebi!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ülkemiz üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğunu belirten İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bütün sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörü üzerindeki menfi yansımasının da fazla olduğuna ve olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.

Ortadoğu inşaat sektörü Haberi

Ortadoğu inşaat sektörü

Yurtdışında bu yıl 20 milyar dolar, orta vadede ise yıllık 50 milyar dolarlık yeni proje  almayı amaçlayan Türk müteahhitler, proje fırsatlarını takip etmeye başladı. Ortadoğu ve Afrika’da açıklanan toplam 5.2 trilyon dolarlık projeleri takibe alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), hazırladığı bölge, ülke ve sektör analizleri ve verdiği danışmanlık hizmetleri ile dünyaca tanınan Middle East Economic Digest (MEED) işbirliği ile ‘Körfez, Orta Doğu ve Afrika Ülkelerine Genel Bakış ve Bölge Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ başlıklı video konferans düzenledi.

Toplantıda yaptığı sunumda, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde Katar’a uygulanan ambargonun da kalkması ile istikrarın tekrar tesis edildiğine işaret eden MEED Araştırma Direktörü Edward James, bölgede yapılması planlanan projelerin Türk müteahhitler için avantaj olacağını belirtti.

‘En büyük müşteri Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’ 

Ortadoğu ve Afrika bölgesinde işverenin...