26 / 04 / 2024

ortalama kira

ortalama kira

Türkiye genelinde satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 2 bin 414 TL'ye ulaştı. hurriyetemlak.com'un açıkladığı endekse göre kiralık konutların ortalama fiyatı ise 16 TL oldu.

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kira artış hızı aralıkta geriledi! Ortalama kira 14 bin 472 TL oldu!

Endeksa verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla Türkiye’de ortalama konut kira fiyatı 14 bin 472 TL, ortalama konut metrekare kira fiyatı ise 128 TL oldu.

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kiralar dudak uçuklatıyor! İstanbul'da ortalama kira bedeli 17 bin Türk Lirası oldu...

Günümüz şartlarında maalesef barınma krizi son hızıyla artıyor. Satılık ve kiralık konut bedellerine bakıldığında asgari ücretle çalışan bir vatandaşın ev tutması neredeyse imkansız olabiliyor. 100 metrekarelik bir konutun kirası ortalama olarak 17 bin Türk Lirası oldu. İşte detaylar... 

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

İstanbul'u bile geçti! Kira ücretleri o ilde resmen ateş pahası

İstanbul'da ortalama kira fiyatları 15 bin TL'ye yaklaştı. En yüksek kira fiyatları İstanbul diye düşünülürken başka bir şehirde kira fiyatları İstanbul'u da geçti. 4 yıl içinde yüzde 800 artışın gözlemlendiği ilde kira fiyatları korkunç boyutta. İşte tüm detaylar...

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

İstanbul'da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

Megakent İstanbul'da da ev kiralarındaki artış tüm hızıyla devam ediyor. Şehirdeki ortalama kira bedeli 13 bin lirayı aşarken, en ucuz ve en pahalı ilçeler de açıklandı. İşte ayrıntılar...

ortalama kira Haberi

ortalama kira

hurriyetemlak.com Kasım 2015 Emlak Endeksi açıklandı. Ülke genelinde satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 2 bin 414 TL'ye ulaştı. Türkiye genelinde, kiralık konutların ortalama fiyatı ise 16 TL oldu. 


Konut yatırımında amortisman (geri dönüş) süresinin ise 12 yü ortalamasında olduğu Türkiye'de; satılık konutlar bir yüda yüzde 12, kiralıklar ise yüzde 4 artış gösterdi. Ticari gayrimenkul fiyatlarına bakıldığında Türkiye'de ortalamanın 4 bin 283 TL olduğu görülüyor. Kira ortalaması ise metrekare başma 25 TL...