28 / 03 / 2024

OSB Organize Sanayi Bölgesi

OSB Organize Sanayi Bölgesi

Işık, Başkent OSB'nin arıttığı gri suyla kendi peyzajı ve çevre düzenlemesini de yapması gerektiğine işaret etti ve anda bu konuda en iyi bilinci taşıyan gruplar arasında sanayicilerimiz var" şeklinde konuştu.

Zonguldak Gökçebay Organize Sanayi Bölgesi 1. etap OSB ilan edildi!

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili Belediye ve Sanayi Bakanlığı’nın çabaları sonrasında 1. etap OSB ilan edildiğini açıkladı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrikaların değerinin çok altında satıldığını öne sürerek başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Süreç sonucunda OSB'de bulunan arsaların değeri yüzde 100'den fazla arttı. 

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nden yol yapım ihalesi 28 Haziran'da!

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, yol inşaatı yapım işi ihale ediyor. İhale 28 Haziran'da gerçekleşecek...

Organize sanayi bölgeleri desteklerle büyüdü!

Organize sanayi bölgelerinin sayılarının artması ve istihdama katkı sağlamalarını desteklemek için son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Türkiye tarafından DEAŞ'tan temizlenen Bab ilçesinde kurulacak organize sanayi bölgesi için ilk adım atıldı...

Niğde'de üçüncü organize sanayi bölgesi kurulacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de üçüncü organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağını sordu..

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Organize sanayi bölgelerindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri ve sanayi sitelerinde yer alan yapı ve bina sahiplerinin emlak vergisinden muaf olduğunu açıkladı.

Adana’da Organize Sanayi Bölgesi kurulacak!

AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, gıda ürünlerine yönelik 3 milyar dolar değerinde yapılacak yatırımla yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.

OSB Organize Sanayi Bölgesi Haberi

OSB Organize Sanayi Bölgesi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'ni açan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Açılan bu tesis, OSB'lerdeki ilk atık su arıtma tesisidir. Bu tesisin diğer OSB'lere örnek olması gerekiyor" dedi Başkent OSB Atıksu Arıtma Tesisi, törenle açıldı. 


Sanayi Bakanı Işık, tesisin OSB'lerdeki ilk atık su arıtma tesisi olduğunu belirterek, bunun diğer OSB'lere örnek olması gerektiğini söyledi. OSB'lerde bir arazi rantı oluştuğunu ifade eden Işık şunları söyledi: "Burada özeleştiri yapmaya ihtiyacımız var. Eğer bir şehirde, bir bölgede siz gariban köylüden kamu gücünü kullanarak 3-5 liraya bir araziyi alır ve altyapı masraflarıyla 50 liraya mal eder, bunu da dışarıdan gelen sanayiciye 500 milyon liraya satmaya kalkarsanız o zaman biz de size durun deriz. Bu hiçbir...