26 / 04 / 2024

osbler adına kamulaştırmayı kim yapar

osbler adına kamulaştırmayı kim yapar

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi...

Belediye park için kamulaştırdığı araziyi müteahhide sattı!

Pandemi sürecinde kişilere ait özer arazileri kamu yararına kamulaştıran belediyenin bu alanı parsel parsel bölerek üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Park yapılacak alanda villalar yükseliyor.

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Adıyaman için kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman merkezde yer alan bir sahanın kamulaştırılması için karar verildi.

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Adıyaman için acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ömer Arısoy'dan İBB'nin kamulaştırmayı iptal kararına tepki!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İBB'nin spor kompleksi yapılması beklenen arazideki kamulaştırma kararını iptal etmesine tepki gösterdi.

Adıyaman Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman ili Merkez ilçesi, Mara Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Adıyaman Belediye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adıyaman'da acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman'da yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

Berlin’de ‘özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı!

Berlin, artan kiralara, evsiz bırakılmaya ve soylulaştırma politikalarına karşı yasal adım hazırlığına başladı. Buna göre, çok sayıda konut sahibi olanların evlerinin kamulaştırılması ve kentteki büyük gayrimenkul şirketlerinin faaliyetinin yasaklanması planlanıyor.

3 il için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yer alan bazı taşınmazların Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi kapsamında kamulaştırmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yargıtay'dan kamulaştırılan gayrimenkulün tesciline ilişkin karar!

Yargıtay, kamulaştırma davalarına ilişkin karar aldı. Yargıtay, kamulaştırılan taşınmazın tescili işleminin idare yerine Hazine adına yapılmasını doğru bulmadı..

osbler adına kamulaştırmayı kim yapar Haberi

osbler adına kamulaştırmayı kim yapar


"Valilikler, belediyeler, il özel idareleri veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, OSB'ler adına kamulaştırma yapabilecek" 


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi.   


Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) kamulaştırmaya ilişkin taleplerine de değinen Işık, bu konuyla da ilgili bir müjde verdi. 


Dün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin bir teklif sunduklarını anlatan Işık, "Dedik ki, Organize Sanayi Bölgeleri; valilikler, belediyeler, il özel idareleri veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından herhangi birine kamulaştırma yaptırabilir. Sizin müteşebbis heyetinizde bulunan herhangi bir kamu kurumu sizin adınıza kamulaştırma yapabilecek. Orada da tercih OSB yönetiminin olacak. OSB yönetimi en hızlı ve en kolay hangi kurumla...