25 / 04 / 2024

osbler için kamulaştırma nasıl yapılır

osbler için kamulaştırma nasıl yapılır

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rize İyidere için kamulaştırma kararı!

Rize ili İyidere ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için İyidere Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Anayasa Mahkemesi'nden toplu konut için kamulaştırılan alanla ilgili dikkat çeken karar!

Anayasa Mahkemesi toplu konut için kamulaştırılan gayrimenkullerin amacına uygun şekilde kullanılmamasını "hak ihlali" saydı

Kırıkkale Keskin için kamulaştırma kararı!

Kırıkkale ili, Keskin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Bergama için kamulaştırma kararı!

İzmir ili Bergama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Mut için kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Adıyaman için kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman merkezde yer alan bir sahanın kamulaştırılması için karar verildi.

Anamur için kamulaştırma kararı!

Mersin ili Anamur ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Sarayönü ilçesi için kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Yayladığı için kamulaştırma kararı!

Hatay ili Yayladığı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

osbler için kamulaştırma nasıl yapılır Haberi

osbler için kamulaştırma nasıl yapılır


"Valilikler, belediyeler, il özel idareleri veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, OSB'ler adına kamulaştırma yapabilecek" 


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi.   


Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) kamulaştırmaya ilişkin taleplerine de değinen Işık, bu konuyla da ilgili bir müjde verdi. 


Dün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin bir teklif sunduklarını anlatan Işık, "Dedik ki, Organize Sanayi Bölgeleri; valilikler, belediyeler, il özel idareleri veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından herhangi birine kamulaştırma yaptırabilir. Sizin müteşebbis heyetinizde bulunan herhangi bir kamu kurumu sizin adınıza kamulaştırma yapabilecek. Orada da tercih OSB yönetiminin olacak. OSB yönetimi en hızlı ve en kolay hangi kurumla...