25 / 04 / 2024

osmalı tapusu var

osmalı tapusu var

Ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmaları gerektiğini merak ediyor. Peki, Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz elinizden gidebilir! Tapuda cezası var!

Tapusu daha dikkatli olmalı. Eviniz elinizden kayıp gidebilir. Tapuda rayiç oyununa gelmeyin. İşte detaylar!

Kaç çeşit ev tapusu var? Tapu çeşitleri nelerdir?

Tapu çeşitleri var mı? Kaç çeşit ev tapusu vardır? Bu sorular tapu ile ilgili en sık sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Kat mülkiyeti olmayan daire için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2005’te gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile daire aldım. sözleşmede satış bedelinin tamamının alındığı yazılı olduğu halde ilave para istenildi. Kat irtifak tapusu var ama kat mülkiyeti tesis olunmadı. Bunun için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Kat irtifaklı daire almanın riski var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '2016’da daire satın aldım. İki blok bitirilmiş ortaklara verilmiş. Kat irtifakı tapusu var. Yarım kalan blok satılacakmış ve parası kooperatife verilecekmiş. Yetmezse bizden alacaklarmış. Böyle bir şey olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Menemen Asarlık Yeşilpınar Mahallesi'ne köprü yapılacak mı?

Menemen Yeşilpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Orak, "Burada evlerin tapusu var. Resmi olarak başvuru yaptık. Bize olumsuz cevap geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan gelen cevapta imar planlarında uygun bağlantı yolu olmadığı için geçit köprüsü yapılamadığı söylendi.''dedi.

Kat mülkiyetine geçmeme cezası var mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat irtifakı tapusu olup kat mülkiyetine geçilmezse ne olur? Kat mülkiyetine geçmeme cezası var mı?

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

Sığınak tapusu var mıdır?

Sığınak tapusu var mıdır? Sığınak tapuya nasıl tescil edilir? Sığınak yönetmeliğine göre yapıları içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil ediliyor...

İdris Güllüce Sultanbeyli'deki tapu konusuna açıklık getirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Ben 13 parsel daha imzaladım. Sultanbeyli'de bir vatandaşın elinde çok büyük bir oranda ortak kullanım alanları tapusu var. Bu ortak kullanım alanları tapusu belediyenin eline geçmedikçe o da tapu veremiyor."...

osmalı tapusu var Haberi

osmalı tapusu var

Osmanlı dönemine ait tapusu olan kimseler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince bu tapuları Cumhuriyet tapusuna çevirebiliyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde bulunan Osmanlı dönemine ait 2 bin 831 belge ile tapu tahrir defterleri, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne geçti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Osmanlı Devleti'ne ait belgelerin muhafaza edildiği en önemli arşivlerden birisi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi, çok sayıda tarihi belge ve tapu kayıtlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Peki, ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmalı? Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı? İşte merak edilenler...

OSMANLI TAPUSU OLANLARIN HAKLARI NELERDİR?

Osmanlı tapuları olan vatandaşlar ile ilgili düzenleme 2012 yılında geldi. 

Buna göre, Osmanlı tapusu sahipleri, dedelerinden kalma araziler için kadastro çıktıktan sonra...