26 / 04 / 2024

Osmangazi hisseli parseller

Osmangazi hisseli parseller

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Bu bağlamda Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor.

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Osmangazi Mahallesi, 8653 ada, 1, 2, 3, 16 ve 19 parseller, Eyüp Sultan Mahallesi, 7559 ada, 15 parsel, Fatih Mahallesi, 6983 ada, 2 parsel ile Meclis Mahallesi, 12 ada, Park Tescilli Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıda...

Kentsel dönüşümde yeni eylem planı!

Yeni hazırlanan eylem planına göre, dönüşümler acil olanlar, sanayi ve tarihsel alanlar olarak 3 bölümde gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hisseli parseller müstakil parsele dönecek. Mülkiyet sorunu çözülecek” dedi.

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi itiraz planı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Osmangazi Mahallesi, 7797 ada, 10 parselin kuzeyindeki 3 ve 7 parseller ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan bugün askıda...

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Osmangazi Mahallesi, 528, 530, 531, 910 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün bugün askıya çıkarıldı.

Bursa Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel sorununun çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuca ulaştırdı. Panayır mahallesi sakinleri tapularına kavuştu.

Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Bu bağlamda Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor.

Osmangazi'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdiriyor.

Bursa Osmangazi Çaybaşı'nda kaçak kazı çukurları kapatılacak!

Bursa Osmangazi ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde kalıntı ve buluntulara rastlanılan 107 ada- 12, 14, 15 ve 16 parseller 3. derece arkeolojik sit alanı olacak ve alandaki kaçak kazı çukurları kapatılacak...

Bursa Osmangazi Altıparmak Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Bursa Osmangazi'ye bağlı Altıparmak Mahallesi'nde 5427 ada 1 ve 36 nolu parseller için hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı. İmar planı 17 Ekim'de askıdan inecek...

Hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemine deniyor. İfraz işleminin gerçekleşebilmesi için tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Mustafa Dündar: Osmangazi'nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Yeni dönem hedeflerinin Osmangazi ' ye hizmetin en iyisini getirmek olduğunu belirten Başkan Dündar, Osmangazi ' nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan kimseler yatırım amaçlı olarak hisseli tapu sahibi olma yöntemine başvurabiliyor. Bu hususta siz de hisseli tapuya kredi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi hususunda en çok merak edilen konular arasında hisseli evlere kredi verilip verilmediği sorusu yer alıyor. Peki hisseli ev almak isteyenler kredi başvurusunda bulunabilir mi? Hisseli eve kredi çıkar mı?

Osmangazi hisseli parseller Haberi

Osmangazi hisseli parseller

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Panayır Mahallesi’nde imar düzenlemesi ve şuyulandırma çalışmalarının ardından vatandaşlar törenle müstakil tapularına kavuştu.


Hızlı büyüme ile birlikte ortaya çıkan yoğun göç ve plansız yapılaşmanın getirdiği en büyük sıkıntılardan biri olan hisseli parsel meselesi Osmangazi Belediyesinin bu alnda gerçekleştirdiği çalışmalarla çözülüyor. Daha önce Yenibağlar ve Küçükbalıklı gibi mahallelerde gerçekleştirilen imar uygulaması ve şuyulandırma çalışmalarının bir benzeri de Panayır Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yapılan çalışma sonucu hisseli parsellerin bulunduğu alandaki bina sahibi vatandaşlar tapularına kavuştu. Tapu dağıtım töreninde konuşan Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hisseli parseller hem vatandaş, hem de belediyeler için büyük bir sorun. Bu gün, yaşadığımız bu sorunun bir kısmının da olsa çözülmüş olması çok önemli. Osmangazi’nin imarlı bir...