20 / 04 / 2024

Osmangazi Hüdavendigar Mahallesi bina yıkımı

Osmangazi Hüdavendigar Mahallesi bina yıkımı

Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırma işlemleri tamamlanan Hüdavendigar Mahallesi Hacıosman Bağları Camii çevresindeki binalar yıkıldı.

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Hüseyinli Mahallesi 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli Mahallesi, 112 ada, 12 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Hürriyet Mahallesi'ne gençlik merkezi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, Hürriyet Mahallesi'nde inşa ettiği gençlik merkezini bitirme aşamasına getirdi.

Osmangazi'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi'nde tehlike taşıyan metruk binaları tek tek yıkıyor.

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Kartal Hürriyet Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesi'nde yer alan metruk binayı yıktı.

Bursa Hürriyet Mahallesi Adliye Binası yıl sonunda tamamlanacak!

Bursa Hürriyet Mahallesi Taşkıranlar Mevkiinde inşaatı süren yeni Adliye Binasının inşaatının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Bursa Osmangazi’ye spor kulübü ve muhtarlık binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde Merkez Cami çevresindeki spor kulübü ve muhtarlık binasının yerine daha modern bir bina inşa ediyor. 

Kartal Hürriyet Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Kartal İlçesi, Hürriyet Mahallesi, 5 pafta, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 132, 133, 139, 142, 143 parsellerin bir kısmı, 141, 131 parsellerin tamamı ve 4059 adanın kuzeyindeki tescilsiz alana ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli azım ve uygulama imar planı askıda...

Bursa Şadırvanlı Han yeniden ayağa kaldırılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde yer alan Şadırvanlı Han’ı yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi Hüdavendigar Mahallesi bina yıkımı Haberi

Osmangazi Hüdavendigar Mahallesi bina yıkımı

İmar planlarında yeşil olarak görünen bölgede kalan ve belediye tarafından vatandaşlarla anlaşarak istimlak edilen 2 bina yıkıldı. Hüdavendigar mahallesi Hacıosman Bağları Cami çevresindeki binaların yıkımı için düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, “Planlarımızda yeşil alan olarak görülen bölgedeki binaları yıkarak hem camimizin çevresini açmış oluyoruz, hem de vatandaşlarımızın bir araya gelecekleri güzel bir park kazandırmış olacağız” dedi.

Osmangazi’de, çarpık ve plansız yapılaşmanın bir sonucu olarak, vatandaşların bir raya gelip sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirecekleri meydan, çocukların oynayabilecekleri park ve spor alanına sahip mahalle sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin bir çok mahallesinde, kamulaştırma sonucu elde edilen alanlarda yıkım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlar, ilçemizdeki plansız yapılaşmanın bir sonucu. Hüdavendigar mahallemizde de, planlarımızda yeşil alan...