16 / 04 / 2024

Osmangazi kentsel dönüşüm bölgeleri

Osmangazi kentsel dönüşüm bölgeleri

Bursa Kent Gazetesi köşe yazarı Süleyman Turunç bugün köşesinde " Osmangazi dönüşüyor " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Osmangazi Demirkapı'da kentsel dönüşüm atağı!

Osmangazi Belediyesi'nin Demirkapı Mahallesinde hayata geçireceği Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hazırlıklar tamamlandı.

Osmangazi'nin çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi’nin, daha modern ve yaşanabilir bir şehir inşa etmek için başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına vatandaşlarda destek veriyor.

Osmangazi kentsel dönüşüm plan değişikliği kabul edildi!

Osmangazi Belediyesi’nin yeni dönem için hazırlamış olduğu 16 vizyon proje içerisinde yer alan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili plan değişikliği raporu Osmangazi Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle geçti.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mustafa Dündar'dan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi açıklaması!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 6. etabın ilk harcı döküldü!

Türkiye’de kamu tarafından başlatılan ve her anlamda modern güvenli kent beklentisini karşılayan tek uygulama olan Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, etap etap büyüyerek umutları ve hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 68 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan riskli alandaki 5 katlı binayı kamulaştırarak yıktı.

Kentsel dönüşüm sırası Altıparmak’ta!

Bursa'da Kükürtlü’den sonra kentsel dönüşüm sırası Altıparmak ve Çarşamba'ya geçti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm planlarını anlattı.

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kent merkezine taşınıyor!

Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılığında kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, proje dahilinde inşa edilecek daireleri, kent merkezindeki kentsel dönüşüm sahasında yer alan lojmanlar ile takas edecek.

Osmangazi kentsel dönüşüm bölgeleri Haberi

Osmangazi kentsel dönüşüm bölgeleri

Uzun zamandır dönüşümün adı var, kendi yoktu! "İnşallah o da olacak" derken... 

Önce... 

Dönüşümün başkenti konumundaki Yıldınm'da önemli bir gelişme yaşandı. 

Başkan İsmail Hakkı Edebali, Ankara Yolu altındaki 6 mahallenin kentsel dönüşüm projesini imzaladı. 

Bu mahalleler ilçenin yüzde 33'üne tekabül ediyor!


Sıra şimdi de Osmangazi'ye geldi... 

Bugün yapılacak Belediye Meclis Toplantısında gündeme önemli bir konu gelecek. 

Eğer büyük bir sürpriz olmazsa, İlçedeki birçok mahalle, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilecek. 


Bu mahalleleri saymak gerekirse... 

Çiriş hane, Koukçınar, Selamet, Gülbahçe, Namık Kemal, Atıcılar, Başaran, Bağlarbaşı, Yenibağlar ile Emek'teki Fatih Sultan Mehmet, Zekai Gümüşdiş ve Adnan Menderes mahallelerinin tamamı... 

Veysel Karani ve Küçükbalıklı'nın Yakın Çevre Yolu'nun güneyinde kalan kısımlan... 

Fatih, Tuna, Altınova, Küplüpmar, Kemerçeşme, Bahar, Yeşilova, Çiftehavuzlar mahallelerinin önceden kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölge dışındaki kısımlan... 

Hamitler, Sırameşeler, Soğanlı ve...