26 / 04 / 2024

osmanlı camisi Ahlat

osmanlı camisi Ahlat

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel'in AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sahil Kalesi'nde 1584 yılında Ahlat taşı kullanılarak yaptırılan İskender Paşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün başlattığı restorasyon çalışmasıyla ibadete açıldı.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Çamlıca Camisi'ne 6 tonluk kündekari kapı!

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camisi'nin, dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından biri olan 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısı yerine takıldı

Cezayir Keçiova Camisi restore edildi!

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Bosna Hersek’teki Osmanlı camisi yeniden inşa edilecek!

1495'te Bosna Hersek'te inşa edilen Osmanlı camisi ''Arnaudija Camisi'' yeniden yapılacak. Banja Luka'da bulunan caminin temeli 22 Nisan'da atılacak.

Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalma Bosna Hersek'teki Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor. Yapı, 1993'te yıkılan caminin kalıntıları üzerine yapılacak.

Şaban Ağa Camisi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan, Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi'nin restorasyonu yapılacak.

Sivas Alacahan Camisi'nde restorasyon başlatıldı!

Restorasyon çalışması başlatılan tarihi Sivas Alacahan Camisi’nin duvarlarındaki alçılar sökülünce, altında Osmanlı dönemine ait motifler ortaya çıktı.

Bitlis Ahlat'ta Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeniden hayat buluyor!

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde hayata geçirilen proje ile Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeni yapılan çeşmelerde yeniden hayat buluyor.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

osmanlı camisi Ahlat Haberi

osmanlı camisi Ahlat

Bitlis'in Ahlat ilçesi Van Gölü sahilinde Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan Sahil Kalesi, 429 yıl sonra tekrar ibadete açılan İskender Paşa Camisi ile inanç turizmine de katkı sunuyor.


Kale içerisinde 1584 yılında Ahlat taşı kullanılarak yaptırılan İskender Paşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından retore edilerek tekrar ayağa kaldırıldı.


Restorasyonun tamamlanmasıyla yeniden ibadete açılan tarihi cami, Osmanlı döneminde ilçede inşa edilen ilk cami olma özelliğiyle önemli bir değere sahip.


Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin, mimarisi ve yapıldığı dönem itibarıyla Ahlat için büyük önem taşıdığını söyledi.


İskender Paşa Camisinin geçen yıl itibarıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alındığını ve çalışmanın tamamlanmasıyla ibadete açıldığını vurgulayan Demirel, yapılan retorasyonla camideki mimari dokunun da ortaya çıktığını ifade etti.


Demirel, ilçedeki ilk Osmanlı eseri olan caminin...